Egymás után két ötszettest nyertek az U20-asok!

Hétvégén folytatódtak a korosztályos küzdelmek, ezúttal az NB I-eseken kívül az U20-asok, az U15-ösök és az U12-esek is pályára léptek.

🟦 NB I

Fiókcsapatunk ötszettes mérkőzésen szenvedett vereséget az eddig nyeretlenül álló, NB I-es újonc Kispest SE ellen hazai pályán. Az első két játszma indiszponált és fantáziátlan játéka után már kétszettes előnyben is voltak a vendégek, amikor egy kicsit sikerült rendezniük a sorokat a csabai fiataloknak. Az egyenlítés után azonban ismét csak a vendégek domináltak, és némi meglepetésre meg is nyerték a mérkőzést.

NB I, 5. forduló:

Békéscsabai Röplabda SE–Kispest SE 2:3 (-23, -23, 20, 19, -10)
Békéscsaba 25 néző. Vezette: Szél, Mezei.

Nagy Attila: 

„60 pont. Ennyi mínusszal azért nehéz meccset nyerni. Nem is érdemeltük meg, hiszen gyengén és összpontosítás nélkül játszottunk, ahogy elnéztem ma magunkat, szégyelltem magam. Nem értem a játékosaimat, ezek a napok kellene, hogy ünnepek legyenek a számukra, ahol megmutathatják, mit tudnak, ehelyett ilyen gyenge és lelketlen produkciót láthatunk tőlük.”

🟦 U20 I. osztály

Budapesten folytatódott tovább az U20 I. osztályú bajnokság, ahol a hazai MTK csapata mellett a Balatonfüred gárdájával küzdhettek meg mieink a bajnoki pontokért.

A Balatonfüred ellen összeszedett, jó játékkal kétjátszmás előnyre tettek szert a csabai lányok, ezt követően többször is volt esélyük lezárni a mérkőzést, de az ellenfél kiegyenlített. A végjátékban végig kiélezett küzdelem folyt, ám a viharsarkiaknak helyén volt a szívük és győztesen tudták elhagyni a pályát.
A második találkozón, bár lelkileg feltöltődve, de fizikálisan egyre inkább fáradtan újabb ötszettes csatára kényszerültek a csabai lányok. Itt a hajrában ismét akadt, aki a vállára tudta venni a csapatot, ami azt eredményezte, hogy a nap második mérkőzése után is ők örülhettek a sikernek. 

Eredmények:
SZBRA I.–Békéscsabai Röplabda SE 2:3 (-23, -22, 24, 23, -11)
MTK Budapest–Békéscsabai Röplabda SE 2:3 (24, -23, -15, 23, -12)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Arányi Alexandra, Szécsi Panna, Matuska Orsolya, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Nemes Renáta, Mészáros Petra, Eged Karolina, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián.

Csányi Roland: 

Büszkék lehetünk a lányokra, mert az előző fordulók sikertelenségei nemhogy gyengítették, hanem annál inkább összekovácsolták őket mint csapat. Tudták, hogy nagy téttel bír számunkra a hétvégi forduló, így ennek megfelelően küzdöttek az utolsó erejükkel, aminek köszönhetően két nagyon értékes győzelem lett az eredmény. Lelkileg nagy töltet volt ez mindnyájunk számára, de azt is tudjuk, hogy akkor ér valamit ez a két győzelem, ha a következő fordulóban tovább tudjuk növelni a bajnoki pontjaink számát, ehhez pedig még pontosabbnak és jobbnak kell lennünk.

🟦 U15 I. osztály

Szombaton hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémia Molcsányi Rita pályáján tudta le harmadik tornáját a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztályú küzdelmeiben. Az első mérkőzésen az UTE Lila csapata volt az ellenfél, amellyel szemben 3:0-s vereséget szenvedtek. Az első két szettben szép, látványos röplabdát játszott mindkét csapat, de a nagyobb rutinnal játszó újpestiek a végjátékban mindig felül tudtak kerekedni csapatunkon. A harmadik szettben az első nyolc pontig fej-fej mellett ment a játék, ám a mieink beragadtak egy állásban és ellenfelünk innen nem állt meg és megnyerte a mérkőzést.
A második mérkőzésüket a Delta RSE csapta ellen játszották lányaink, ahol az első szettet határozott, szép játékkal megnyerték, de a folytatásban nagyon sok hibát követtek el és a magára találó Delta feljavult játékkal fordítani tudott.

Eredmények:
BRSE Fehér–UTE U15 Lila 0:3 (-18, -23, -9)
Delta RSE–BRSE Fehér 3:1 (-15, 20, 17, 24)

BRSE Kék: Mészáros Nóra, Kocsondi Sára, Szabó Zsófia, Puskás Dóra, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla Klára, Huszár Lia Hanna, Zsilinszki Klaudia Judit, Nagy Noémi Gréta.
Edző: Toma Sándor, Takács Doroti.

Toma Sándor: 

„Az első mérkőzésünkkel elégedett voltam, egy nagyon jó meccset tudtunk játszani a nálunk még rutinosabb UTE csapatával. A Delta elleni találkozó csalódás volt, mert egy megnyert első szett után az alapjátékunk teljesen szétesett, sok hibát ejtettünk és hiába volt még esélyünk a negyedik szettben, nem tudtunk élni vele. Le kell vonnunk a tanulságokat és dolgoznunk tovább.”

🟦 U15 II. osztály

Leányfalura látogatott U15 II. osztályú csapatunk, amely eddig két forduló után 4 győzelemmel állt a tabella élén. A hétvége után sem romlott a mérleg, hiszen a csabai fiatalok két, szettveszteség nélküli győzelmet arattak és ezzel továbbra is a másodosztály keleti csoportjának első helyén állnak.

Eredmények:
BRSE Kék–KSE Kék 3:0 (21, 21, 15)
BRSE Kék–DKLSN ‘A’ 3:0 (24, 15, 16)

BRSE Kék: Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Szabolcsi Szilvia, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Béres Dóra, Szkaliczki Nóra, Gradinariu Médea, Gólya Enikő, Baiczer Niké, Pap Dóra, Albrecht Jázmin, Bencsik Rebeka. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„Fontos két győzelem volt, egy lépéssel közelebb kerültünk az osztályozóhoz, ami titkos vágyunk lett, remélem, az utolsó két mérkőzésen sem remegnek majd meg a kezek.” 

🟦 U12 I. osztály

Érdre utaztak szombaton az U12 I. osztályban induló kicsik, akik felvették a kesztyűt a Delta, a Dunakanyar, az MTK, a Szombathely és a Vasas növendékeivel. Mindegyik (3) nevezett BRSE csapat 2 mérkőzést játszott, melyek izgalmakkal és örömteli pillanatokkal voltak teliek. A tornára a gyermekek hozzátartozói és barátai is ellátogattak, így teremtve a kis tornacsarnokban egy olyan hangulatot, hogy a lányok hazai környezetben érezhették magukat.

Eredmények:
UTE U12 Lila–BRSE Fehér 2:1 (19, 12, -17)
BRSE Fehér–Delta Röplabda Fekete 2:1 (21, -17, 12)
BRSE Kék–Dunakanyar LSN A 3:0 (18, 10, 17)
BRSE Kék–Vasas SC U12 Piros 1:2 (21, -21, -26)
Szombathelyi Sportiskola A–BRSE Pink 3:0 (11, 17, 19)
MTK Budapest–BRSE Pink 2:1 (17, 18, -24)

BRSE Fehér: Batke Erzsébet, Simonka Nóra, Péter Lia Gabriella, Petrovszki Zsófia, Kiss Rita, Bicski Réka.

BRSE Kék: Hankó Petra, Balta Rézi, Borbola Viola, Tóth Laura, Csarnai Léna, Kiss Emma Liza.

BRSE Pink: Karakas Rita, Víg Emma, Baukó Laura, Lisztóczki Emili Anna, Kovács Boglárka, Cifra Lili.

Hetey Tamás:

„Izgultunk, nagyon, de ez így van rendjén. Kellett mindegyik kislánynak nagyjából 1,5-2 szett, mire ezt le tudta vetkőzni és meg tudott nyugodni, át tudta magát adni a játéknak. Amint ez megtörtént, a tanult és elsajátított játékelemek előtörtek, a siker pedig megérkezett. A Pink, Kék és Fehér csapatnak is sikerült olyan szetteket produkálnia, amelyek megmutatták, hogy hol is tartanak igazán a lányok. Tudunk küzdeni, buzdítani és kiállni egymásért, ezek pedig nagyon fontos dolgok! Az, hogy a lányok folyamatosan drukkolnak az épp pályán lévőknek (akár a cserezónából, akár a lelátóról), egy gyönyörű gesztus, mert segít a társaikat átlendíteni az épp jelenlévő holtponton. ,,Most megcsináljuk!”, ,,A következő meglesz!”, ,,Néztük az ellenfél játékát, sokat tesznek kicsire, erre figyeljünk!”. Idéztem most pár játékosomtól. Az utunk elején járunk még nagyon, de a csajok edzeni akarnak, jobban, mint bármikor. Ez pedig azt mutatja, hogy jó irányba tartunk a célunk felé! Külön köszönettel tartozom Kocziha Mariannának, aki nemcsak a gyerekeket terelgette, de engem is tanácsokkal látott el mint tapasztalt szakember, valamint a szülőknek, akik egyként buzdították a kicsiket! Csodás volt megélni azt, amikor a már végzett játékosok egyenfelszerelésben egymás mellé felállva szurkoltak a szülőkkel karöltve! Köszönöm!”