„Ez egy remek alkalom arra, hogy maradandót alkossunk!”

Szerdán ismét a nemzetközi porondra szólítanak minket, jön a BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala elleni CEV-kupa-visszavágó. Ellenfelünk 3:1-es előnyből várhatja a találkozót, de a párharc korántsem lefutott még.

Szűk egy héttel ezelőtt Lengyelországban sokakat meglephettünk azzal, hogy az odavágó első szettjét jelentős hátrányból fordítva megnyertük és ezzel megszakítottuk riválisunk addigi parádés, szettveszteség nélküli sorozatát. A második felvonásban sem játszottunk alárendelt szerepet, de a Bielso-Biala egyenlíteni tudott, a harmadik-negyedik játszmában pedig egyértelműen fölénybe került. Az összecsapás után a hazaiak mestere, Bartlomiej Piekarczyk is kiemelte: tudták, hogy jó csapattal állnak szemben és sokszor „pokoli nyomás” alá helyeztük őket, ezért sokat fognak dolgozni a visszavágóra.

Bolgár válogatott ütőnk, Iveta Stanchulova is tudja, hogy a Bielsko-Biala motiváltan érkezik Békéscsabára:

„Múlt szerdán megmutattuk, hogy képesek vagyunk felvenni velük a harcot. Ha betartjuk a taktikát, és persze emelünk még a játékunk színvonalán, akkor meglesz a lehetőségünk, hogy elmenjünk az aranyszettig, ott pedig ki tudja, mi jöhet… A játék minden elemében tudunk javulni, főleg nyitásfogadásban és támadásban. Nem lesz könnyű dolgunk, arra számítunk, hogy elszántan fog érkezni az ellenfél és megpróbálja minél hamarabb lezárni a továbbjutás kérdését, mert – ahogy említettem – az aranyszett veszélyes és bármi megtörténhet.”

A makulátlan mérleg „terhe” már a bajnokságban sem nyomja őket, a hétvégén a Tauron Ligában is elbukták az első szettjüket a Kalisz ellen, de mivel a következő hármat behúzták, a Chemik Police pedig ötszettes vereséget szenvedett, így már nem holtversenyben, hanem kétpontos előnnyel állnak a tabella élén.

Szombaton mi is három ponttal gazdagodtunk a DVTK otthonában aratott 3:0-s siker révén, amivel sorozatban harmadik bajnoki győzelmünket arattuk és egy kicsit helyrebillent az önbizalmunk is, már ha egyáltalán esett rajta csorba.

„Semmi okunk, hogy elveszítsük az önbizalmunkat vagy szomorkodjunk, és idő sincs arra, hogy őrlődjünk, tovább kell lépnünk. Valamivel több volt a kinti mérkőzésben, de azért a realitások talaján kell állni. Elvégeztük a hétvégi feladatunkat, azóta teljes gőzzel erre készülünk, hiszen ez egy remek alkalom arra, hogy maradandót alkossunk. Az életben nagyon kevés olyan lehetőség adódik, hogy az ember egyénileg vagy egy közösség részeként nagyot guríthat. Nem ismerjük a jövőt, még az is lehet, hogy sokunknak egy jó időre ez lesz az utolsó európai mérkőzése, nem tudhatjuk. Ezekbe mélyebben bele kell gondolni, nem csak egy szimpla CEV-kupa-visszavágó lesz. Meg kell becsülni az ilyen pillanatokat és élni kell velük. Láthattuk, mennyire jó csapat a Bielsko-Biala, de az is világossá vált, hogy tudunk ellenük játszani, és ha az adott helyzetekben felismerjük a pontatlanságainkat, hibáinkat, akkor eredményesebben szerepelhetünk szerdán”

– mondta Tóth Gábor

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a mérkőzést az azeri Fuad Aghayev és a cseh Rene Cinatl vezeti. Közvetítés nem lesz, jegyek viszont még elérhetők EZEN A LINKEN

A párharc győztesére egy újabb lengyel sztárcsapat, a már Chemik Police vár a következő fordulóban a legjobb 16 között.