Őrült sorozatba vágunk bele a MEVZA-döntő visszavágójával

November 22-én, szerdán végre a MEVZA-kupában is bemutatkozunk hazai pályán, ellenfelünk pedig az OK Nova KBM Branik Maribor lesz.

Ha ismerősen cseng a szlovén gárda neve, az nem lehet véletlen, hiszen 2023. március 17-én velük csaptunk össze a MEVZA előző kiírásának fináléjában, és 3:0-s győzelmünkkel elhódítottuk a trófeát, a klub történetében harmadik alkalommal. Ennek immár nyolc hónapja, és azóta mindkét együttes háza táján jelentős változások történtek. 

„A Maribor komoly átalakuláson ment keresztül, nem is feltétlenül a játékosok tekintetében, de teljesen új stáb dolgozik a csapattal, mint akkor. Más meccs lesz, mint a MEVZA-döntő volt, ennek is van tétje, mert lassan biztosítanunk kell a helyünket a legjobb négy között. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, nemcsak taktikailag és technikailag kell fegyelmezettebbnek lenni, hanem az olyan dolgokban is, mint egységes fellépés, agresszivitás vagy a kritikus pillanatok felismerése és megoldása. Hamarosan a Vasassal is találkozunk, amely a legjobb csapat azok közül, amelyekkel mostanában összecsapunk, és ezeket addigra fel kellene tudni építeni, ennek lehet ez a mérkőzés az első lépcsőfoka”

– fogalmazott Tóth Gábor egy kicsit már előre tekintve.

A Branik jelenleg a második pozíciót foglalja el a szlovén pontvadászatban a Calcit Kamnik mögött, 9 fordulót követően 7 győzelemmel és 2 vereséggel áll. A MEVZA-kupa alapszakaszát pedig vezeti azok után, hogy a miénkkel párhuzamos, hazai rendezésű minitornán az osztrák Linzet és a horvát Dinamo Zagrebet is 3:0-ra győzte le. Az idei mezőny sűrűségét mutatja, hogy két kör után már csak ők veretlenek, míg négy együttes – köztük mi is – 1–1-es mérleggel áll.

Az elmúlt héten a lengyel éllovas Bielsko-Biała révén búcsúztunk a CEV-kupától, így már „csak” három különböző kiírásra kell koncentrálnunk. A menetrend viszont nem lett szellősebb, sőt a 2023-as évből hátralévő 40 nap alatt kilencszer (!) lépünk még pályára.

„Nem áll meg az élet, haladnunk kell előre, ez a legfontosabb. Nagyon sűrű lesz a következő időszak, fontos mérkőzéseink lesznek nemcsak bajnokságban és MEVZA-ban, hanem a Magyar Kupában is. Minél előbb fejlődnünk kell az egységességben, mert nehéz pillanatok várnak ránk még ebben az évben. Aztán ahogy fordul a naptár, onnantól kezdve kritikus megméretések jönnek, remélhetőleg elődöntők és döntők, de azért, hogy ezt elérjük, nagyon sokat kell tennünk. Eddig sem voltunk rosszak az egységben, nincs szükség nagy változásokra, egyszerűen csak fejlődni kell minden tekintetben ahhoz, hogy elérjük a céljainkat”

– elemezte az előttünk álló megpróbáltatásokat a vezetőedző. Az biztos, hogy ritkaságszámba megy az egyhetes szünet két ütközet között, az ilyen periódust meg kell becsülni. Tóth Gábort is megkérdeztük arról, miként hasznosították ezt.

„Sokat beszélgettünk arról, milyen hiányosságaink vannak nemcsak a játék tekintetében, hanem csapatként is. Az egységet folyamatosan fejleszteni kell, nem állhat meg ez a folyamat, ebben próbáltunk haladni az elmúlt időszakban és remélem, ennek kézzelfogható eredményei lesznek már a Maribor elleni találkozón.”

Kezdés szerdán 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a rangadót Igor Schimpl és Miroslav Juracek vezeti. Jegyek még kaphatók EZEN A LINKEN.