Jön a SZBRA elleni kupanegyeddöntő első felvonása!

Az Extraliga alapszakaszában féltávhoz érkeztünk, de még az ünnepek közeledtével sincs idő kiengedni, hiszen a Magyar Kupában továbbra is versenyben vagyunk, vasárnap pedig egy lépéssel közelebb kerülhetünk a céljainkhoz.

A Magyar Kupa 2023/2024-es kiírását az előző szériában szerzett második helynek köszönhetően kiemeltként kezdtük, azaz a selejtezőben nem kellett pályára lépnünk. A főtábla első körében megismétlődött a tavalyi párosítás, ugyanis ismét a TFSE együttese ellen léptünk pályára, és idén is 3:0-s győzelemmel jutottunk tovább a legjobb 8 közé. Tavaly azt a kört is egy meccsen letudtunk, hiszen az akkor még NB I-es DVTK-hoz látogattunk, ahol szintén 3:0-ra nyertünk.

Idén már a negyeddöntőben extraligás ellenféllel nézünk szembe, ugyanis a 2022-es finalistával, a Szent Benedek Röplabda Akadémiával kerültünk össze. Kristian Michailov alakulata tavaly is karnyújtásra volt a legjobb négytől, a Kaposvár azonban a negyeddöntő visszavágójának aranyszettjében két ponttal jobbak bizonyult és így a somogyi klubbal kellett megküzdenünk a döntőért.

Idén a SZBRA már a nyolcaddöntőben begyűjtött egy komoly skalpot, miután drámai csatában, két ötszettes mérkőzésen búcsúztatta az Extraliga harmadik helyén álló MÁV Előre Foxconnt. A bajnokságban már kevésbé vitézkedik eredményesen a balatonfüredi együttes, ugyanis hét forduló után 1–6-os mérleggel csupán a hetedik helyen szerénykedik. A közelmúltban mi is összecsaptunk velük, szűk két héttel ezelőtt 3:0-val vittük el a három pontot a Ludovikából.

„Nagyon sok a kérdőjel a füredi csapattal kapcsolatban, nem tudjuk, ki egészséges, ki fog játszani és ki nem. Ez nem könnyítette meg a felkészülést, a lényeg, hogy azzal számolunk, hogy a legjobb nevekkel állnak ki. Merítettünk az előző mérkőzésből is, ahol egészen jól röplabdáztunk, de az atmoszféra hagyott némi kívánnivalót maga után, és ezt most szeretném elkerülni, végig élesnek kell maradnunk. Ez egy kupameccs, aminek mindig más a lélektana, mint egy bajnokinak, ezért oda kell figyelni minden apró részletre”

– számolt be Tóth Gábor a felkészülésről. A Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője hozzátette, nem volt egyszerű a Vasas elleni, keserű szájízű nagy csata után tovább menni, de a csapat nagyon jól vette a feladatot. Szerinte a kulcs, hogy most sem tompulhatnak el, menni kell előre és konzinsztenciára kell törekedni, amit persze nehéz kialakítani. Úgy véli, szépen helytálltak a MÁV Előre ellen, vasárnap pedig remélhetőleg olyan előnyre tesznek szert, amivel jól tudnak majd gazdálkodni.

Kezdés 17:00-kor a budapesti Ludovika Arénában, a találkozót Mezőffy Zsolt és Kiss Zoltán Attila vezetik. A visszavágót 2024. január 14-én rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, továbbjutás esetén pedig a Fatum-Nyíregyháza–DVTK párharc győztesével találkozunk az elődöntőben.