Osztályozót nyert az U15-ös Kék csapatunk!

Az előző hétvégén a legnagyobbak (NB I) és az egyik legkisebbek (U12) is pályára léptek, az U15-ös Kék csapatunk pedig hatalmasat ugrott előre!

🟦 NB I

A fővarosban a jó erőkből álló TFSE otthonában jól kezdett NBI es fiókcsapatunk, amely az első szettben 17:14-re is vezetett, ekkor azonban megtorpant, s hagyta az ellenfelet érvényesülni. A harmadik szett megnyerése után a TFSE tudott megújulni és négy szettben nyerte a mérkőzést.

Végeredmény:
TFSE–Békéscsabai Röplabda SE 3:1 (20, 15, -20, 14)
Budapest, Dr. Koltai Jenő Multifunkciós Sportcsarnok, 82 néző. V.: Mezőffy, Szél.

TFSE: Turcsányi 2, Tatár 20, Török 12, Kis D. 11, Kiss K. 9, Tettamanti 11. Csere: Kucsera, Boller (liberók), Tátrai 2, Vámos, Kökény 1, Villányi. Vezetőedző: Joel Herrera Olazabal.

BRSE: Gergácz 14, Mikus 7, László 6, Budai 2, Korcsok 8, Szatmári 1. Csere: Erdei, Nánási (liberók), Fekete G. 5, Gajdács 11, Fekete R., Eged. Vezetőedző: Nagy Attila.

Nagy Attila: 

„Az első szett közepéig jól játszottunk, ott 17:14-nél azonban ismét ugyanazokat a hibákat követtük el, mint amik jellemeznek minket ebben a szezonban. Örülök, hogy 0:2 után volt tartásunk és nyertünk egy szettet, azonban a negyedik játékrészben ismét csak annak feléig bírtuk figyelemmel.”

🟦 U15 II. osztály

Szombaton Jászberény felé vette az irányt U15 II. osztályú csapatunk, amely az első osztályba jutásért vívott csatában volt érdekelt. Nagy Attila tanítványai az alapszakaszt 8 győzelemmel zárták, így lehetőségük nyílt egy osztályozó tornán játszani az I. osztályba jutásért. 

A Jászberény mellett a Kaposvár fiataljai is ezzel a céllal érkeztek meg a berényi csarnokba. Az első mérkőzésen az első osztályból érkező házigazdákat a csabai lányok olyan játékkal lepték meg, hogy egy pillanatig sem lehetett kérdés a győztes kiléte. A KASI ellen egy-két apróbb megingástól eltekintve folytatták azt az ellentmondást nem tűrő játékot, ami ezen a napon jellemezte őket, így két szép győzelemmel biztosították be helyüket az I. osztályban, azaz januártól a középszakaszban két BRSE-s alakulat küzdhet az országos döntőért!

Eredmények:
BRSE Kék–Jászberényi RK 3:0 (8, 9, 9)
BRSE Kék–Kaposvári SI 3:0 (14, 14, 16)

BRSE: Csicsely Ágnes, Matvon Anna, Béres Dóra, Szkaliczki Nóra, Szabolcsi Szilvia, Albrecht Jázmin, Gradinariu Médea, Gólya Enikő, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Pap Dóra, Borbola Olivia, Kincses Zsaklin. Vezetőedző: Nagy Attila, másodedző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„Ebben a szezonban most játszottunk a legjobban, nagyon örülök annak, hogy a legjobbkor. Négy hónappal ezelőtt elkezdtünk egy olyan puzzle-t kirakni, ami még nincs kész ugyan, de a kép már kezd kirajzolódni. Gratulálok a lányoknak, januártól nehezebb, de szebb lesz!”

🟦 U12 I. osztály

Vasárnap ismét Érden szerepeltek a kicsik az U12 I. osztályban, ahol 2 mérkőzés várt mindegyik (Pink, Fehér, Kék) csapatra. Valamennyi meccs tarkítva volt szebbnél szebb és jobbnál jobb labdamenetekkel, izgalmas pillanatokkal, elég csak a Pinkek 31:29-es szettgyőzelmére, a Fehérek magabiztos játékára vagy a Kékek Újpest elleni diadalára gondolni. Szép napot zárt tehát mindegyik csapat, amelyek legközelebb januárban fognak ismét csatába szállni!

Eredmények:
BRSE Fehér–DKLSN 3:0 (15, 18, 14)
BRSE Fehér–MTK 3:0 (17, 20, 12)
BRSE Kék–UTE 2:1 (19, 21, -25)
BRSE Kék–Szosi 0:3 (-18, -12, -21)
BRSE Pink–Vasas 1:2 (-9, -22, 29)
BRSE Pink–Delta 0:3 (-10, -13, -3)

BRSE Fehér: Batke Erzsébet, Simonka Nóra, Péter Lia Gabriella, Kiss Rita, Bicski Réka.

BRSE Kék: Hankó Petra, Balta Rézi, Borbola Viola, Tóth Laura, Csarnai Léna, Kiss Emma Liza.

BRSE Pink: Karakas Rita, Víg Emma, Baukó Laura, Lisztóczki Emili Anna, Szabó Janka.

Edző: Hetey Tamás, másodedző: Kocziha Marianna.

Hetey Tamás:

„Nagyot léptünk előre. Elképesztő látni, hogy mennyit tudnak fejlődni ezek a gyerekek egy hónap alatt. Olyan labdameneteket és megoldásokat tudtak produkálni a nap során többször is, amelyek boldogsággal töltenek el, mert azt mutatják, hogy jó úton járunk. Nagyon jó úton. Büszke vagyok a lányokra, mert harcoltak és küzdöttek, tapsoltak és buzdítottak. Igazi kis harcosok! Szeretném megköszönni a segítséget és támogatást Kocziha Mariannának, aki ismét elkísért a nap folyamán, valamint Nagy Attilának, hogy szakmai tanácsaival és meglátásaival segít hétről hétre. Nem utolsó sorban pedig a szülőknek a szurkolást, buzdítást és azt a fajta nevelést, amellyel ők is segítik a gyermekek fejlődését. Hálás vagyok, köszönöm!”