Nyíregyházán kétszeresen is javíthatunk!

Nem megy szünetre féltávnál a női Extraliga alapszakasza: épphogy csak elértük a felezőt, de már át is fordulunk, hiszen szerdán Nyíregyházára látogatunk a 8. fordulóban.

Nem várt vereséggel hangoltunk a Fatum-Nyíregyháza elleni rangadóra, miután vasárnap 3:2-es vereséget szenvedtünk a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a Ludovika Arénában a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A meccs bővelkedett fordulatokban, az ellenfelünk is jól játszott, mi viszont több szegmensben is alulteljesítettünk, Tóth Gábor szerint főleg mentálisan kellene fejlődni.

„Amíg megengedjük magunknak, hogy elveszítsünk egy ilyen mérkőzést, addig játékban sem tudunk szintet lépni. Az ember megérti, hogy egy héten van 2-3 meccs és hogy nem lehet állandóan csúcson lenni, de van egy szint, ami alá nem lehet menni, bármilyen rideg is ez. A probléma, hogy számomra mint sportot szerető, értő és valamikor gyakorló ember, az nem fér bele, hogy egy impresszíven lejátszott meccs után pár nappal visszalépjünk legalább egyet. És ez már többször is előfordult a szezonban, pedig az ilyen győzelmekből kellene erőt kovácsolni.”

A Nyíregyháza stabilabb csapat benyomását keltette eddig, igaz, ennek nem feltétlenül örülnek a szurkolóik. A csapat három győzelemmel indította a szezont, az első fordulóban ellenünk aratott sikert megfejelte egy DVTK, majd egy Szent Benedek fölött aratott diadallal, azóta viszont Kaposváron, Székesfehérváron és Óbudán is vereséget szenvedett, míg hazai pályán az UTE ellen csak egy pontot tudott otthon tartani, azaz négyes vereségszériában van a bajnokságban. A Magyar Kupában ellenben már fél lábbal az elődöntőben érezheti magát a Fatum, miután szombaton 3:0-ra nyert Diósgyőrben.

Tizenegy hónappal ezelőtt emlékezetes, ötszettes rangadót vívtunk velük Nyíregyházán, amit 0:2-es hátrányból fordítottunk meg, a motivációval pedig most sem lenne szabad, hogy gond legyen, mivel az első körben hazai pályán vereséget szenvedtünk tőlük. 

„A Nyíregyháza ellen nemcsak elszámolni valónk van a nyitómeccs miatt, hanem a játékosoknak is van törleszteni valójuk a klub felé. Ezt pedig be fogjuk vasalni, mert a teljesítménynek jönnie kell, minden biztosítva van számukra és semmi sem gátolja a sikeres szereplést. Kivéve az, ha megengedjük magunknak azt a luxust, amit nem lehet. A legfontosabb, hogy játékban előrelépjünk szinte mindenben, főleg a széleken történő támadásban”

– fogalmazott Tóth Gábor, aki bízik abban, hogy ez a találkozó ideális alkalom lesz arra, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből kikecmeregjen a csapat.

Kezdés szerdán 18:00-kor a Continental Arénában, a mérkőzést Horváth Miklós és Szarka János vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.