Vasárnap győzni kell a továbbjutáshoz!

Az év első hazai mérkőzése óriási téttel bír, hiszen vasárnap mindenképp győznünk kell a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen ahhoz, hogy bejussunk a Magyar Kupa elődöntőjébe.

A mostani hullámvölgy olyan, amiből nem lehet egyik pillanatról a másikra kikecmeregni, de egy-egy siker nagy lökést adhat és elmozdíthat a jó irányba. A MÁV Előre ellen nem sikerült ezzel élni, de itt az újabb alkalom, ami ráadásul rendkívül fontos lesz. Vasárnap ugyanis a Szent Benedek Röplabda Akadémia látogat a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba, a tét pedig nem kevesebb mint a Magyar Kupa elődöntője. Nem könnyű a helyzet, a decemberi „odavágón” 3:2-re győzött Budapesten a SZBRA, de otthon, szurkolóink támogatásával összejöhet a fordítás. Ez lesz az első fellépésünk 2024-ben hazai pályán, a lehető legjobb forgatókönyv pedig az volna, ha ez egybeesne a felszállóágra kerülésünk elejével.

Ellenfelünk sincs túl jó formában: az ellenünk aratott sikert követően legyőzte a DVTK-t, azóta viszont sorozatban három vereséget szenvedett el, sorrendben Székesfehérváron a MÁV Előre ellen, majd hazai pályán a Fatum-Nyíregyházával és a Vasas Óbudával szemben. 

Csapatunk háza táján mozgalmasan teltek az elmúlt napok, hiszen elköszöntünk Iveta Stanchulovától, aki helyett honfitársa, a bolgár válogatott csapatkapitánya, Miroslava Paskova érkezett. Tóth Gábor dolgozott már vele a nyáron, amikor Bulgária a Nemzetek Ligájában szerepelt, vezetőedzőnk elmondta, miért éppen rá esett a választás:

„A pályáról hiányzó gyilkos ösztönt és harcos mentalitást biztosan be fogja hozni, hiszen egy magasan jegyzett válogatott csapatkapitánya. A legjobb korban van, dolgoztam már vele és tudom, mit képvisel, milyen mentalitása van. Már most adott új impulzust a többieknek, remélhetőleg ez ki is tart és jó példával fog szolgálni mindenki számára. Vasárnap akár pályára is léphet, nem mindennapi körülmények között, mert tudjuk, mi a tét, és ezt neki is el kell tudni viselnie. Jó állapotban van fizikálisan, de lehet még jobb is. A bolgár stábtól és a szövetségi kapitánytól is kaptam olyan üzeneteket, hogy jó döntést hoztunk mi is és Mira is.”

A vezetőedző kitért a csapat jelenlegi helyzetére és a fürediek formájára is:

„Ők is igazoltak egy lengyel centert. Nyerni jönnek Békéscsabára, számukra ez egy hatalmas lehetőség, nekünk pedig egy megoldandó feladat. A saját hibánkból kerültünk ilyen helyzetbe, ezt orvosolni kell, de nem keresünk bűnbakot, nem mutogatunk egymásra, össze kell fognunk és együtt kell előremozdítani az ügyet. Nem vagyok elégedetlen a munkával és az edzésekkel, egyszerűen ki kell jönnie ennek a mérkőzéseken is, hiszen ez a versenysport lényege.”

Ami az edzéseket illeti, pénteken kellemes meglepetésben volt részük a lányoknak, ugyanis néhány szimpatizánsunk kilátogatott a tréningre, hogy ott is biztassák őket. Remélhetőleg, ez jó hatással lesz a játékosok teljesítményére!

Kezdés vasárnap 17:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Szabó Péter és Jámbor Tamás Zoltán vezeti. A párharc győztese a Fatum-Nyíregyházával találkozik a legjobb négy között, amely két 3:0-s diadallal búcsúztatta a DVTK-t.