Házi rangadóval folytatódtak a küzdelmek utánpótlásban

A hosszú téli szünet után január második hétvégéjén indultak újra az utánpótlás-sorozatok. Az U15-ös élvonalban még házi rangadóra is sor került!

🟦 U20 I. osztály

Egy hosszabb pihenő után kezdetét vette az U20 középszakasz, amelynek első fordulóját csapatunk hazai környezetben rendezhette meg. Ellenfelük az a szegedi és nyíregyházi csapat volt, amelyektől vereséget szenvedtek a mieink az alapszakasz során, így lett volna miért revansot venni. 

Bár a visszavágás nem sikerült, több olyan dolgot is megmutattak a lányok, amik azt jelzik, hogy sikerült tovább fejlődni. Két hét múlva újra hazai pályán bizonyíthatnak, reménykedve abban, hogy a sok munka meghozza gyümölcsét. 

Eredmények:
SZRSE Narancs–BRSE 3:1 (23, 23, -22, 27)
Nyíregyháza–BRSE 3:0 (14, 13, 22)

BRSE: Gulyás Bernadett, Hermeczi Bernadett, Tóth Szonja, Gergácz Olga, Fekete Gréta, Frisnyicz Karina, Csatári Zsanna, Szécsi Panna, Arányi Alexandra, Liker Boglárka, Mészáros Petra, Eged Karolina, Nemes Renáta. Edző: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián. 

Csányi Roland:

„Őszintén megmondom, hogy egyáltalán nem erre az eredményre számítottunk, de valamiért mégis így alakult. Kitűztünk magunk elé egy célt, abból nem is akarunk alább adni, ehhez mindent el fogunk követni, de a perdöntő az lesz, hogy végre mérkőzéseket nyerjünk, nemcsak a végelszámoláskor, hanem már a középszakasz elején is.”

🟦 U15 I. osztály Fehér

Vasárnap Kecskeméten a Kocsis Pál Szakközépiskola tornatermében lépett pályájára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság Középszakasz I. osztályú küzdelmeiben. Az első mérkőzést a házigazda KESI Röplabda Akadémia „A” csapata ellen játszották lányaink, amely ellen 3:0-s vereséget szenvedtek. A mérkőzés elején akadozott a nyitásfogadás és ez rányomta bélyegét a játékra. Folyamatosan javuló játékot mutatott a csapat, viszont a nagyon egységesen és kitartóan küzdő ellenfelünk kritikus pillanatokban mindig tudott fordítani és megérdemelten nyerte a mérkőzést.

A második mérkőzésüket a BRSE Kék csapta ellen játszották lányaink, ahol annak ellenére, hogy kikaptak, az év első nagy rangadóját tudták lejátszani.

Eredmények:
KESI Röplabda Akadémia „A”–BRSE Fehér 3:0 (13, 19, 23)
BRSE Fehér–BRSE Kék 2:3 (-19, 22, -25, 24, -12)

BRSE Fehér: Mészáros Nóra, Kocsondi Sára, Nagy Noémi Gréta, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Szabó Zsófia, Huszár Kamilla Klára, Gradinariu Médea, Huszár Lia Hanna, Zsilinszki Klaudia Judit, Virág Regina Sára. Edző: Toma Sándor, Takács Doroti.

Toma Sándor: 

„Ezen a tornán nagyon szerettünk volna egy mérkőzést nyerni, ami sajnos nem sikerült. Mindkét meccsen nagyon akartak a lányok és küzdöttek is, a szezon egyik legjobb meccsét sikerült játszanunk a BRSE Kék csapata ellen. Fontos, hogy levonjuk a tapasztalatokat és hogy építsük tovább magunkat. Dolgozunk tovább!”

🟦 U15 I. osztály Kék

Megkezdte szereplését az U15 I. osztály bajnokság középszakaszában Kék jelzésű csapatunk. A fiatalok első éves U15-ös csapatkent a II. osztályban kezdték az alapszakaszt, majd a keleti csoport megnyerése után a decemberi osztályozót is sikerrel véve máris az I. osztály középszakaszában találták magukat. Itt az első tornán Kecskeméten egyesületünk egyes csapata, a BRSE Fehér és a házigazda KESI ellen léptek pályára. Az első meccs a házi rangadó volt, ahol egy ötszettes, kiélezett mérkőzésen a két csabai csapat csatájából a fiatalabb alakulat került ki győztesen. A KESI elleni második mérkőzésükön a csabaiak egy simán vesztett első szett után hatalmasat küzdve tudtak fordítani, és így a Kék csapat két győzelemmel kezdte meg a középszakaszt!

Eredmények:
BRSE Kék–BRSE Fehér 3:2 (19, -22, 25, -24, 12)
BRSE Kék–KESI 3:1 (-13, 19, 23, 23)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Ilonka-Kalla Sára, Faragó Anna, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„Több mint 5 órát voltunk ma pályán egyhuzamban, ezért végtelenül örülök a két sikernek, de elsősorban nem a számszerű eredménynek, hanem annak a mentális és fizikális erőnek és tartásnak, amit ezek a fiatal lányok ma produkáltak. Gratulálok mindenkinek!”

🟦 U12

Szombaton a Folyondár utcai csarnokba utaztak az U12-es lányok, ahol az alapszakasz utolsó mérkőzései vártak a játékosokra. A Pink, Kék és Fehér csapat is 1-1 győzelmet és vereséget tudhatott magáénak a nap végén.

Eredmények:
BRSE Pink–DKLSN 2:1 (11, 18, -22)
UTE–BRSE Pink 3:0 (10, 17, 16)
BRSE Kék–Delta 1:2 (-20, 23, -20)
MTK–BRSE Kék 1:2 (17, -20, -17)
BRSE Fehér–Szosi 0:3 (-13, -15, -17)
Vasas–BRSE Fehér 0:3 (-20, -8, -17)

BRSE Fehér: Batke Erzsébet, Simonka Nóra, Péter Lia Gabriella, Kiss Rita, Bicski Réka, Petrovszki Zsófia.

BRSE Kék: Hankó Petra, Balta Rézi, Borbola Viola, Tóth Laura, Csarnai Léna, Kiss Emma Liza.

BRSE Pink: Karakas Rita, Víg Emma, Baukó Laura, Lisztóczki Emili Anna, Szabó Janka, Kovács Boglárka.

Edző: Hetey Tamás 

Hetey Tamás:

„Jó elmondani, hogy ismét léptünk előre, de egyes elemeket túlságosan ellazáztunk. A magabiztosság és az önbizalom jó dolgok, azonban nem szabad hagyni, hogy ezek átforduljanak hanyagságba. Az, hogy valaki képes valamire, nem azt jelenti, hogy fél gőzzel, nem teljes koncentráltsággal is menni fog úgy, mint ahogy annak kellene. A múltkori tornán odatettük magunkat, mindenki. Meg is lett az eredménye. Most azonban a Pink csapaton kívül a Kék és Fehér is árnyéka volt önmagának. Ezzel azonban gond nincs, kellenek az ilyen élmények is. Jó tanulópénz volt mindkét csapatnak és örülök, hogy az első mérkőzés elvesztése után össze tudták szedni magukat és javították, amit lehetett. Minden torna után többek lesznek a lányok, és talán most ez a „pofon” a legjobbkor jött nekik. A Pink csajok előtt pedig le a kalappal, jó volt látni, hogy amiért tepertünk, az meghozta a gyümölcsét. Biztos vagyok benne, hogy a megszerzett élmények mindenkit a csúcs felé fognak tolni, nem pedig lerántani a mélybe, mert ami mindenkinél megvolt, az az akarat. Ez pedig az egyik, ha talán nem a legfontosabb erény, amivel előre lehet törni.”