Ismét a Mladostot kell legyőznünk a MEVZA-döntőért

Szerda este a Branik Maribor legyőzte hazai pályán a Mladost Zagrebet, amivel befejeződött a MEVZA-kupa alapszakasza, egyúttal kialakult az elődöntők párosítása.

Az utolsó forduló azért volt érdekes, mert bár az eldőlt már korábban, hogy mely négy csapat lesz ott a sorozat Final Fourjában, a párosítás még nem volt kőbe vésve. Azzal, hogy mi pont nélkül maradtunk Linzben, a Mladost pedig Mariborban, miközben a Calcit Kamnik legyőzte a Dinamo Zagrebet, az alábbi sorrend alakult ki:

1. Calcit Kamnik – 12 pont
2. HAOK Mladost Zagreb – 9 pont (1,67-es szettarány)
3. Swietelsky-Békéscsaba – 9 pont (1,57)
4. Nova KBM Branik Maribor – 9 pont (1,43)
—-
5. OK Dinamo Zagreb – 3 pont (0,25)
6. Oberbank Steelvolleys Linz-Steg – 3 pont (0,23)

Ez szinte pontosan megfelel a tavalyi eredménynek, annyi különbséggel, hogy akkor mi végeztünk a második helyen, a Mladost pedig a harmadikon. A lényegen viszont ez nem változtat, azaz megismétlődnek a tavalyi párharcok: mi a horvátokkal csapunk össze a fináléért, a másik ágon pedig szlovén házi párbaj lesz. Bízunk benne, hogy a mi oldalunkon a végkifejlet is ugyanaz lesz, a tavalyi csatánkat pedig aligha felejtette el bárki is.

Fontos különbség az előző kiíráshoz képest, hogy idén Final Fourt rendeznek, azaz az elődöntő csupán egy meccsen dől el, ráadásul másnap már a fináléra is sor kerül. A négyes döntőnek már az időpontja is megvan, a tornát március 2-3-án rendezik, a helyszín viszont még kérdéses, erre a pályázatot február 5-ig lehet benyújtani a MEVZA-nak.