Kupaelődöntő, alapszakaszhajrá és rájátszás – ezek várnak ránk februárban

Februárban végre érkezik minden versenysorozat sava-borsa, a bajnoki rájátszás, amire három rangadóval fogunk melegíteni.

Tanulságos januáron van túl a Swietelsky-Békéscsaba, és remélhetőleg a sérüléscunami is kitombolta magát a csapat körül. Öt mérkőzésen három győzelmet szereztünk és két vereséget szenvedtünk el, a legfontosabb célt pedig teljesítettük azzal, hogy bejutottunk a Magyar Kupa elődöntőjébe (a MEVZA-ban ezt már decemberben kiharcoltuk, csupán a sorrend alakult ki 2024 első hónapjában). Szinte minden játékosunk felépült a sérüléséből, és szükség is lesz rájuk, mert kulcsmeccsek elé nézünk februárban. Nézzük a programot!

Nem kell sokat várni az első komoly erőpróbára, hiszen február 3-án, szombat délután a kétszeres címvédő, a Bajnokok Ligájában klubtörténeti győzelmet arató és ezzel a CEV-kupába továbbjutó Vasas Óbudához látogatunk. Az itthon veretlen fővárosiak már biztosan alapszakasz-elsőként végeznek, hiszen eddig csak egy pontot veszítettek az Extraligában (ellenünk), de ne legyen kétségünk afelől, hogy komolyan fogják venni a rangadót. 

Számunkra nagy téttel bír a találkozó, ugyanis szeretnénk odaérni a második helyre, hogy másodikként választhassunk ellenfelet a rájátszás első körére. Ehhez viszont a papírforma alapján pontra vagy pontokra lesz szükségünk, ugyanis a jelenleg 2-2 egységgel mögöttünk tanyázó MÁV Előre a Fatum-Nyíregyházához látogat, míg a KNRC a DVTK-t fogadja, és előfordulhat, hogy adott esetben a 3. vagy a 4. pozícióba is visszacsúszhatunk.

Kevesebb mint egy héttel később már a Magyar Kupában léphetünk egyet a finálé felé, ahol szintén nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Fatum-Nyíregyháza lesz az ellenfelünk. Február 9-én idegenben kezdjük a párharcot, míg a visszavágót február 14-én játsszuk a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

Az lesz az első, de nem az utolsó hazai fellépésünk februárban. A hónap második felében ugyanis indul az Extraliga-playoff, és bár az utolsó alapszakasz-fordulóig nem derül fény a kiemelésünkre, az már eldőlt, hogy a rájátszás első körében pályaelőnyt élvezhetünk. A Magyar Röplabda Szövetség hivatalos versenykiírásának értelmében a negyeddöntő első három összecsapására még februárban sor kerül – ezek közül kettőt is a Viharsarokban rendeznek meg –, pontos dátumról viszont csak azután beszélhetünk, hogy megvan az ellenfelünk és meg is állapodtunk velük az időpontokról. Ezekről és minden más fejleményről természetesen azonnal beszámolunk majd a felületeinken.