Tarolt a BRSE az Élsportolói Fogadáson

Kedden délután tartották meg Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának hagyományos élsportolói fogadását. A rendezvényen díjazták az év legjobbjait, valamint átadták a „Békéscsaba Sportjáért” és a „Békéscsaba Halhatatlan Sportcsillaga” kitüntetéseket.

Szarvas Péter polgármester ünnepi köszöntőjében méltatta a megyeszékhely kiváló sportolóit, és edzőit. 

„A sport a városban stratégiai ágazat, amelynek a lehetőségeinkhez képest kiemelt támogatást adunk”

 – hangsúlyozta a városvezető.

Békéscsaba Megyei Jogú Város közgyűlésének döntése alapján „Békéscsaba Sportjáért” kitüntetést vehetett át Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke, a sport területén kifejtett magas szintű tevékenységéért, a város hírnevének öregbítéséért végzett lelkiismeretes és eredményes munkájáért. 

Az év csapata 2023-ban ismételten a magyar bajnoki ezüstérmes, valamint Közép-európai Kupa-győztes Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata lett. A díjat Molcsányi Rita csapatkapitány vette át.

A korosztályos és felnőtt válogatott játékosok, valamint felkészítőik munkáját is elismerték. Díjat kapott Glemboczki Zóra, Kertész Petra, Kump Alíz, Pintér Andrea, Gergácz Olga, Fekete Ramóna, Gajdács Lina, Matuska Orsolya és Nánási Zoé, a szakemberek közül pedig Csányi Roland, Nagy Attila és Tóth Gábor munkáját is díjazták. 

Az „Év sportpillanata” elismeréssel az nyári U17-es Európa-bajnokság szervezőit illették. 

Gratulálunk a díjazottaknak!