Két győzelem az U15-ösöknél

Folytatódtak az utánpótlás-küzdelmek, NB I-ben és U20-ban szimplán, U15-ben duplán, U11-ben pedig triplán voltunk érdekeltek.

🟦 NB I

A visszavágás reményében utazott szombaton a Folyondár utcai csarnokba NB I-es fiókcsapatunk, amely a kezdeti megingásokat levetkőzve végül agresszív játékot produkált. A mérkőzésben így egy szettet sikerült rabolniuk a lányoknak, de végül a 3 pont a Vasasnál maradt.

Női NB I. 14. forduló:

Vasas SC–Békéscsabai Röplabda SE 3:1 (14, -20, 14, 15)
Budapest, Folyondár utca, 153 néző. V.: Nagy Zs., Sík.

VASAS: Botyánszki 17, Fekete 11, Olcsváry 15, Kiss L. 16, Rieder 3, Tóth S. 4. Csere: Stankovics (liberó), Altorjay. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

BRSE: Gergácz 4, Mikus 6, Fekete G. 12, Gajdács 12, Korcsok 5, Szatmári. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Budai 12, Fekete R., László. Megbízott edző: Tóth Gábor.

Kőnig Gábor:

„Nem volt könnyű hetünk, ez néha ki is ütközött a meccs folyamán, de örülök, hogy itthon tartottuk a három pontot. A Békéscsaba nagyon agresszív volt a hálónál, amit a második szettben ki is tudott használni, de a harmadik negyedik játszmára mi is változtattunk kicsit és ugyan rengeteg blokkot kaptunk, így is tudtuk irányítani a játékot! Gratulálok a csapatnak és a szurkolóinknak is köszönjük a szurkolást!”

Tóth Gábor (megbízott edző):

„Álmosan kezdtünk, sok hibával, de miután felvettük a ritmust, nyertünk egy szettet. Kicsit hiányoltam azt a hitet, ami kellett volna, azzal nyíltabb maradt volna a játék. A csapatban sok a potenciál, de azt ki kell hozniuk magukból.”

🟦 U20

A Középszakasz második fordulóját ismét hazai környezetben rendezhettük meg, ahol két fővárosi csapatot, az UTE-t és a Vasast láttunk vendégül. Az első mérkőzésen nem sikerült a csabai lányoknak felvenni a megfelelő fordulatszámot, így a vártnál simább vereséget szenvedtek. A második mérkőzésen egészen más arcukat mutatva, végig irányítva a mérkőzést 3:0-s győzelemmel zárták a napot.

Eredmények:
UTE U20 Lila–Békéscsabai Röplabda SE 3:0 (10, 13, 17)
Vasas SC U20–Békéscsabai Röplabda SE 0:3 (-20, -16, -18)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Gulyás Bernadett, Liker Boglárka, Csatári Zsanna, Szalay Szonja, Gergácz Olga, Matuska Orsolya, Frisnyicz Karina, Arányi Alexandra, Nemes Renáta, Eged Karolina, Mészáros Petra. Edzők: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián. 

Csányi Roland:

„Bíztam benne, hogy az első mérkőzésben több is lehet, de nem így alakult. Annak nagyon örülök, hogy fokozatot tudtak váltani a lányok, és a második mérkőzésen a szebbik arcukat mutatták meg.”

🟦 U15 I. osztály Fehér

Szombaton Budapesten az UTE röplabda csarnokában lépett pályájára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság Középszakasz I. osztályú küzdelmeinek 2. tornáján, ahol a házigazda UTE és a Dabronc csapatával mérkőzött meg. Az első mérkőzést a Dabronc csapata ellen játszották lányaink, akik ellen 3:0-s győzelmet arattak. Végig elszántan, határozottan játszottak a viharsarki fiatalok.
A második mérkőzésüket az UTE U15 Lila csapta ellen játszották lányaink, de sajnos ezen a mérkőzésen nem tudták azt a színtű játékot hozni, ami meg tudta volna törni ellenfelüket, sok hibát ejtettek és az UTE ezt könyörtelenül kihasználta.

Eredmények:
Dabronc–BRSE Fehér 3:0 (21, 18, 22)
BRSE Fehér–UTE U15 Lila 0:3 (-6, -12, -12)

BRSE Fehér: Mészáros Nóra, Nagy Noémi Gréta, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Szabó Zsófia, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla Klára, Gradinariu Médea, Huszár Lia Hanna, Zsilinszki Klaudia Judit, Virág Regina Sára. Edzők: Toma Sándor, Takács Doroti.

Toma Sándor: 

„Ezen a tornán elsődleges célunk a Dabronc csapatának legyőzése volt, amit nagyon nagy elszántsággal el is értünk. Sajnos az UTE még jóval magasabb szintet képvisel, mint mi, de dolgozunk azon, hogy az év folyamán ezt a hátrányt lefaragjuk.  Fontos, hogy levonjuk a mérkőzéseken tapasztaltakat és hogy építsük tovább magunkat!”

🟦 U15 I. osztály Kék

Vasárnap hazai pályán fogadta U15 I. osztályú BRSE Kék csapatunk a listavezető Vasas Piros, valamint a Gödöllői RC csapatait. Nagy Attila tanítványai a Vasas ellen az első két szettben kiváló játékkal tartották a lépést, míg a Gödöllő ellen egy kicsi megingástól eltekintve sima győzelmet arattak, ezzel továbbra is 3. helyen állnak az első osztályú bajnokságban.

Eredmények:
BRSE Kék–Vasas Piros 0:3 (-19, -16, -11)
BRSE Kék–Gödöllői RC 3:0 (12, 24, 8)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Ilonka-Kalla Sára, Faragó Anna, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„A Vasas még előttünk jár, de ellenük is már megvillantottuk, mire leszünk képesek, a Gödöllő ellen pedig most csak az volt a fontos, hogy 3 pontot tudjunk szerezni. A másodosztályból indulva minden ilyen nap ajándék a csapatnak, de fontos, hogy az örömjáték mellett a szakmai szempontok is teljesüljenek.”

🟦 U11

Nyíregyházán folytatódott az U11-es bajnokság, ahol ismételten három csapattal képviseltette magát a BRSE. Kék, Fehér és Pink együttesünk is jó hangulatú mérkőzéseket játszott, ami remekül segítette a játékosok fejlődését.

BRSE Kék: Cifra Lili, Sáfár Hanna, Ottlakán Míra, Török Petra, Kovács Boglárka.

BRSE Pink: Széll Hajna, Széll Petra, Tóth Adél, Ijjas Bianka. 

BRSE Fehér: Papp Ágnes, Latorcai Regina, Misik Lilien, Molnár Viktória, Barta Aisa, Albrecht Izabell.

Edző: Csányi Roland, Sinkáné Kiss Anikó. 

Csányi Roland:

„Nagyon várták már a lányok az újabb mérkőzéseket. Jó hatással volt az is rájuk, hogy ezúttal új ellenfelekkel találkozhattak, ami egyben motiválta is őket. Ezúton is köszönjük szépen Sinkáné Kiss Anikónak, hogy elkísért és tapasztalatával segített minket.”