Pénteken nagyot léphetünk a kupadöntő felé

Ugyanaz a négy együttes jutott be a 2023/2024-es Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, mint egy évvel ezelőtt. A párosítás viszont eltér, ezúttal a Fatum-Nyíregyháza ellen kell összesítésben két mérkőzésen jobbnak bizonyulnunk, az első felvonás pedig pénteken jön a szabolcsi megyeszékhelyen.

Kis túlzással kijelenthetjük, hogy riválisunk alig izzadt meg a Magyar Kupa elődöntőjéig vezető úton, hiszen a selejtezőben természetesen nem kellett részt vennie – köszönhetően a tavalyi bronzérmének –, így a nyolcaddöntőben kezdett a VEHIR VESC ellen, amelyet 3:0-val búcsúztatott idegenben. A legjobb nyolc között a DVTK várt a Fatumra, és nemcsak kettős győzelemmel jutott tovább, de még szettet sem veszített.

A mi utunk jóval rázósabb volt, mert bár a TFSE ellen mi is érvényesítettük a papírformát, a negyeddöntőben meggyűlt a bajunk a Szent Benedek Röplabda Akadémiával: az első találkozót 3:2-re elveszítettük Budapesten, a visszavágóra viszont összekaptuk magunkat és 3:0-val váltottuk meg a jegyünket ismét a legjobb négybe.

Tavaly elkerültük egymást a Kupában a nyíregyiekkel, végül csak a dobogón találkoztunk: mi minimális különbséggel maradtunk alul a Vasassal szemben egy ötszettes thrillerben, míg a Fatum ugyanilyen különbséggel, 0:2-ről fordítva szerezte meg a bronzérmet a Kaposvár ellen.

Ha már 0:2-es fordítások: a Nyíregyháza az alapszakasz utolsó mérkőzésén éppen ilyen hátrányból tudott visszajönni és legyőzni a MÁV Előrét, mi pedig ennek is köszönhetően végeztünk a 3. helyen.

Érdekesség, hogy noha nem külföldi túráról van szó, ezúttal mégis egy nappal az ütközet előtt utazunk el, Tóth Gábor el is mondta, miért született meg ez a döntés:

„Bár nincs messze Nyíregyháza, így is segíteni szeretnénk a csapatot a minél jobb teljesítmény elérésében. Tudunk a helyszínen edzeni, maga a Continental Aréna egy nagy csarnok, nagy tér, nem árt fogadni egyet még meccs előtt, hogy akklimatizálódjunk. Ott is tudunk aludni, együtt lehetünk este, ezek mind fontos szakmai és morális szempontok.”

Ami a szezonbeli csatáinkat illeti, az eddigi minta igencsak érdekes, hiszen az idénynyitón ők bizonyultak jobbnak 3:1-re a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, de vissza tudtunk vágni idegenben és szintén 3:1-es diadalt arattunk.

„Mindkét mérkőzés nehéz volt, ellentétes végeredménnyel. Az első azért, mert a bajnokság első meccse volt és felkészülésben sem tartottunk ott, ahol kellett volna. A második egy harcos, kevésbé jó színvonalú találkozó volt, amit idegenben tudtunk megnyerni egy jobb összetételű Nyíregyházta ellen. De a kupa mindig más, mindkét csapat számára fontos az első összecsapás, mindkét félnek reális motivációja van arra, hogy a végsőkig küzdjön és ez megadhatja a pikantériáját a meccsnek. Bárhonnan nézzük, mindig nagy eredmény egy adott versenysorozat döntőjébe bekerülni, és ettől már csak egy lépés választja el mindkét együttest”

– mondta vezetőedzőnk, hozzátéve, hogy jelenleg csak erre a párharcra fókuszálnak, nem gondolkoznak az Extraligán vagy a közelgő MEVZA Final Fouron.

Kezdés pénteken 18:00-kor a Continental Arénában, az összecsapást Adler László és Szabó Péter vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.