NB I: Nagy skalpot gyűjtöttek be a csabai fiatalok!

Február utolsó hétvégéjén igazán szép eredményeket értek el fiataljaink, a legkisebbek pedig házibajnokságot játszottak a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

🟦 NB I

NB I-es fiókcsapatunk a tabella 3. helyén álló BVSC-Zugló csapatát fogadta. A fiatalok az egész mérkőzés alatt harcosan és agresszívan játszottak; az első, elvesztett játszma után emeltek a színvonalon, amit a zuglóiak nem tudtak követni, egészen a 4. játszma közepéig, ahol hatpontos előnyük birtokában, már úgy tűnt, mindhárom pontot itthon tartják. Ekkor kisebb hullámvölgybe kerültek, ami a szett elvesztéséhez vezetett, azonban volt tartásuk a fiataloknak, és a döntő játszmában végig vezetve nyerték meg a mérkőzést.

Végeredmény:
Békéscsabai Röplabda SE–BVSC-Zugló 3:2 (-22, 12, 18, -23, 11)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 52 néző. V.: Bibók, Mezei.

BRSE: Budai 18, Mikus 4, Fekete G. 15, Gajdács 25, Korcsok 5, Fekete R. 7. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Szatmári, László, Eged 3. Vezetőedző: Nagy Attila.

BVSC: Hajós 1, Bajnóczi 4, Szerencsés-Miklai 21, Nagy Zs. 9, Benedek 17, Pécsi 4. Csere: Sartoris (libero), Wirth, Oláh 6, Marton, Tóth Bagi, Villám 5. Vezetőedző: Daróczi Gergely.

Nagy Attila:

„Jól játszottunk ma, már a 4. szettben is lezárhattuk volna a találkozót, de ott kicsit saját magunkat vertük meg. Nagyon örülök, hogy a döntő szettre ezután nem estünk össze, gratulálok a csapatnak!” 

Daróczi Gergely:

„Sajnálom ezt a mai napot, mert nem igen volt előjele annak, ami végül történt. Talán a szezon legrosszabb meccse volt a részünkről, hiszen ennyi hibát máskor ha két találkozón ejtünk. De ezen már kár keseregni, itt most meg kell találjuk a megoldást arra, hogy mihez kezdjünk a hasonló helyzetekkel, mert valljuk be, már régen volt ilyen élményben részünk. Gratulálok a Békéscsabának, teljesen megérdemelten nyertek, nekünk pedig remélem, időben jött ez a mai pofon.”

🟦 U17 I. osztály

Vasárnap hazai pályán játszott a BRSE U17 I. osztályú csapata, ahol a Nyíregyházával, valamint a Veszprémmel csapott össze. Előbbi ellen ötszettes csatában szerezték meg a győzelmet, utóbbival szemben pedig magabiztosan diadalmaskodtak.

Eredmények:
BRSE–Nyíregyháza 3:2 (-22, 18, 17, -19, 11)
VESC–BRSE 0:3 (-19, -17, -17)  

BRSE: Samu Lili, Kollár Kamilla, Tóth Szonja Szófia, Ijjas Zsófia, Nagy Panka Julianna, Hermeczi Bernadett, Kocsondi Sára, Széll Luca Ágota, Szalay Szonja, Szikora-Pribojszki Petra, Liker Boglárka, Bánfi Panna, Fekete Boglárka, Gajdács Lina, Eged Karolina. Edzők: Tompa Brigitta, Hetey Tamás.

Tompa Brigitta:

„A Nyíregyháza elleni mérkőzésen az első szettben kissé megszeppenve játszott a csapat, viszont a hatékony támadásoknak köszönhetően könnyedén átlendült ezen. Mindkét mérkőzésen szépen játszottak összességében a lányok, minden taktikai utasítást betartva. Gratulálok a csapatnak!”

🟦 U17 III. osztály

Ezúttal Miskolcra látogattunk, ahol a debreceni Eötvös DSE ellen játszottuk első mérkőzésünket. Sajnos nem sikerült felvennünk a kellő fordulatszámot az első két szettben, ami igencsak meglátszott az eredményen. A harmadik játszmától végre elkezdtünk játszani és megmutatni, hogy mit is tudunk valójában. Itt végre előkerültek azok a védekezések és támadásbefejezések, amik az elején hiányoztak, innentől egy kiegyensúlyozott párharcnak lehettünk tanúi, ami egy-egy jó megoldásnak, vagy rosszkor elkövetett hibának volt betudható, hogy éppen ki nyerte a 3. és 4. szettet.

A második mérkőzést a hazaiak ellen játszottuk. Itt már egy kicsit könnyebb dolgunk volt, mert a jó nyitásainkkal sikerült biztonsági játékra kényszeríteni a hazaiakat, aminek köszönhetően rengeteg könnyen bejátszható labdaszituációnk volt, amivel a visszatámadásokból is könnyebben tudtunk pontokat szerezni. Így a párharcot viszonylag könnyedén és gyorsan be tudtuk fejezni.

Eredmények:
BRSE Kék–Eötvös DSE 1:3 (-15, -18, 21, -22)
BRSE Kék–Miskolc 3:0 (23, 15, 21)

BRSE: Kazár Boglárka, Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Laczó Fruzsina Mira, Vozár Tünde, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

„Az első két szettet leszámítva jó volt látni azt, ahogy játszottak a lányok, és mindenki ki tudta venni a részét és hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez.”

🟦 U13

Jászberénybe utazott a BRSE Fehér csapata az U13 I. osztály következő fordulójára, ahol első találkozón a Tatabánya együttesével nézett farkasszemet. Parázs hangulatú adok-kapok alakult ki a két ellenfél között, amit a 33:31-es szett is bizonyít. A TRSE csapata örülhetett a végén, köszönhetően a játszmák végén produkált kevesebb saját hibának. A második mérkőzésen még volt lehetőség a győzelemre és a csabai lányok éltek is vele, 3:1-es játszmaaránnyal sikerült legyőzni a házigazda Jászberényt, igazi lelkes, bátor játékot játszva.

Eredmények:
TRSE Kék–BRSE-Fehér 3:0 (23, 31, 20)
BRSE Fehér–JRA Kék 3:1 (22, 8, -22, 23)

BRSE: Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Az első mérkőzésen maradt bennem hiányérzet, főként a rengeteg nyitásrontás akadályozott meg minket, hogy szetteket vagy mérkőzést nyerjünk. A második találkozón már felszabadultabban játszottunk, és szorosan, de győzelmet arattunk.” 

🟦 Házibajnokság

Szombaton legkisebb játékosaink ismét házibajnokság keretein belül mutatták meg, hogy mennyit is fejlődtek az utolsó megméretésük óta.

Három kategóriában zajlott a verseny, ahol a Manó korosztálynak felkészülés volt az egy hét múlva esedékes bajnoki fordulóra, az U11-es játékosok a folyamatos játék alapjait erősítették meg, míg a legnagyobbak éremért versengtek a nap folyamán. Itt a legjobb 4 csapat közé Hetey Tamásnak három, Sinkáné Kiss Anikónak egy csapata jutott be. A nap végén Tamás U12-es bajnokságban is szereplő lányai osztozkodtak az érmeken. Külön dicséretet érdemelnek azok a lányok, akik idén kezdték el megtanulni a röplabdázás alapjait, s játéktudásukkal méltón helyt tudtak állni a mérkőzéseken. A következő hétvége mind a Manó, mind az U12-es korosztálynak versengéssel fog telni, ahol sok sikert kívánunk utánpótlás játékosainknak!