Utánpótlás: számtalan meccs, fontos sikerek

Sűrű és eredményes hétvégével indult a tavasz az utánpótlásunk számára. Az U20-asok kettő, az U15-ösök négy győzelmet arattak, az U12-esek hat meccset játszottak, U10-ben pedig 19 csapatos tornának adott otthont a Békéscsabai Röplabda Akadémia.

🟦 U20

A középszakasz Budapesten folytatódott a mieink számára, ahol a Budaörs és Gödöllő csapatával mérhették össze erejüket. Az első mérkőzésen többször akadozott a játék dinamikája, de ahogy telt az idő, úgy egyenesedett ki a csapat játéka. A Gödöllő ellen maximális fókusszal, végig irányítva a játékot szerezték meg újabb győzelmüket, és gyűjtöttek be értékes pontokat a csabai lányok. 

Eredmények:
Békéscsabai Röplabda SE–Budaörsi DSE-Emericus SE 3:0 (23, 21, 12)
Békéscsabai Röplabda SE–Gödöllői RC U20 I. 3:0 (14, 19, 18)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Gulyás Bernadett, Gajdács Lina, Szalay Szonja, Szécsi Panna, Frisnyicz Karina, Arányi Alexandra, Matuska Orsolya, Mészáros Petra, Eged Karolina, Nemes Renáta, Mikus Nina, Liker Boglárka, Csatári Zsanna. Edző: Csányi Roland, Hetey Tamás.

Csányi Roland:

„Egytől egyig mindenkivel meg voltunk elégedve mindkét mérkőzésen, tudatosan, harciasan akarták ezt a két győzelmet a lányok, amit végül sikerült is megszerezni.” 

🟦 U15 Fehér

Vasárnap hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián lépett pályájára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság Középszakasz I. osztályú küzdelmeinek 4. tornáján, ahol első mérkőzését a Gödöllő csapatával játszotta. Az első két szettben bátran játszva tudtuk nyomás alatt tartani ellenfelünket, aztán a harmadik szettől a sok hibánk miatt hamar 2:2 lett az eredmény. Az ötödik játszmában már az elejétől visszatért a lelkes és határozott játékunk, ám a végjátékban zárkózott a Gödöllő, de sikerült lezárni a mérkőzést nagy izgalmak közepette. A nap második mérkőzése után a Nyíregyháza könnyed győzelemmel várta az ellenünk lévő játékot, de ezen a találkozón a meccs elejétől a végéig fegyelmezett és koncentrált játékot sikerült nyújtanunk. A nap egészéről elmondható, hogy végre kevés hibával sikerült szép labdameneteket kialakítanunk, így 5 ponttal lettünk gazdagabbak.

Eredmények:
BRSE U15 Fehér–Gödöllő 3:2 (24, 16, -19, -22, 14)
Nyíregyháza–BRSE U15 Fehér 0:3 (-20, -21, -17)

BRSE Fehér: Mészáros Nóra, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Szabó Zsófia, Kocsondi Sára, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla, Nagy Noémi, Gradinariu Médea, Huszár Lia, Zsilinszki Klaudia. Edző: Takács Doroti.

Takács Doroti: 

„Nagyon örülök, hogy mindkét mérkőzés után győztesen hagytuk el a pályát. Az elvesztett egy pont miatt azért van némi hiányérzet, de bízom benne, hogy a lányoknak a Gödöllő elleni 5. szett megnyerése, illetve a Nyíregyháza elleni 3 szettes győzelem kellő lendületet ad a bajnokság további részére.”

🟦 U15 Kék

Érdre utazott vasárnap fiatalabb U15-ös csapatunk, azzal a céllal, hogy folytassa jó szereplését a bajnokságban. Az első mérkőzésen a másodosztály nyugati csoportjából feljutott Dabronc volt az ellenfél. A viharsarki fiatalok mindhárom szettben kiváló nyitásokkal és nyitásfogadással lepték meg ellenfelüket, így győzelmükhöz egy pillanatig sem fért kétség. A második találkozón a házigazda Érd sem tudta megnehezíteni Nagy Attila tanítványainak a dolgát, akik folytatták az előző mérkőzésen bemutatott magas szintű játékukat, és így megérdemelten szerezték meg az újabb három pontot.

Eredmények:
BRSE Kék–Dabronc 3:0 (12, 16, 13)
BRSE Kék–DELTA RSE Érd 3:0 (13, 17, 12)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Ilonka-Kalla Sára, Faragó Anna, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„Szép nap volt, jól szerváltunk és fogadtunk mindkét meccsen, s ez el is döntötte a lényeges dolgokat. Gratulálok a csapatnak!”

🟦 U12

Folytatódott a kicsiknél az U12 középszakasza a Folyondár utcai csarnokban, ahol a lányok ismét fejlődést mutattak, azonban a saját hibák miatt végül az ellenfelek zsebeltek be több szettet, így a 6 mérkőzésből most csak egyet tudhattak magukénak a lányok.

Eredmények:
NDRCP–BRSE Pink 3:0 (8, 12, 19)
BRSE Pink–SZOSI 0:3 (-11,- 12, -13)
Delta–BRSE Fehér 2:1 (17, -23, 14)
BRSE Fehér–UTE 1:2 (-24, -23, 25)
Vasas–BRSE Kék 2:1 (-17, 23, 21)
BRSE Kék–MTK 2:1 (-17, 21, 21)

BRSE Fehér: Batke Erzsébet, Bicski Réka, Kiss Rita, Péter Lia Gabriella, Petrovszki Zsófia, Simonka Nóra.

BRSE Kék: Hankó Petra, Balta Rézi, Borbola Viola Nóra, Csarnai Léna, Kiss Emma Liza, Tóth Laura.

BRSE Pink: Baukó Laura, Karakas Rita, Kovács Boglárka, Lisztóczki Emili, Szabó Janka Kata, Víg Emma.

Hetey Tamás:

„Nem vagyok csalódott. Talán a Vasas elleni mérkőzés második szettjében kellett volna segítő kezet nyújtanom a lányoknak, ott hibázhattam, de bíztam bennük és továbbra is bízom. Kellenek ezek az élmények, kellenek ezek a meccsek, amikor már nem a pálya széléről ordibálva és folyamatosan a kezüket fogva irányítom őket minden pillanatban. A mai napban ennyi volt, de a lányok a végére felnőttek a feladathoz. Én bízom bennük továbbra is és nekik is ezt kell tenniük önmagukkal szemben. Nincs veszve semmi, jókor és jó időben jött most ez a gyomros, van 1,5 hónapunk a következő fordulóig.”

🟦 U10 

A legkisebbek számára a negyedik fordulót szervezték március első hétvégéjén, az egyik torna helyszíne a Békéscsabai Röplabda Akadémia volt. Klubunk nyolc csapattal képviseltette magát, de érkeztek Kunhegyesről, Kecskemétről és Budapestről is fiatalok; összesen 19 alakulat mérte össze tudását, a meccseken pedig a játéké volt a főszerep, így nem hirdettek végeredményt, ahogy ez ebben a korosztályban jellemző.

A résztvevő együttesek:

BRSE Fehér, BRSE Lila, BRSE Kék, BRSE Narancs, BRSE Pink, BRSE Piros, BRSE Zöld, BRSE Sárga

Kunhegyes Egységes Sportegyesület “A”, “B”, “C”, “D”
Kunhegyes TKKSE Arany “A”

KESI Röplabda Akadémia “A”, “B”, “C”, “D”

Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület – Piros
Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület – Kék

„Véleményem szerint egy magas színvonalú rendezvényt sikerült lebonyolítani. Izgalmas és jó hangulatú mérkőzések zajlottak le egyszerre a három pályán. Szakmailag úgy gondolom, hogy látszik a folyamatos fejlődés a csapatokon. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségünk hasonló tornák rendezésre” 

– értékelte az eseményt Tompa Brigitta, a BRSE edzője.