„Szívvel kell megnyernünk a vasárnapi meccset”

Vasárnap a szezonunk lesz a tét Kaposváron, ahol győzelem esetén kiharcolnánk a negyedik meccset, ha viszont kikapunk, akkor a bronzéremért folytatnánk.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a szakadék szélén állunk. A három győzelemig tartó elődöntőben a Kaposvár 2–0-ra vezet, vasárnap pedig otthon akár le is zárhatja a szériát. Egy héttel ezelőtt otthon, majd szerdán Békéscsabán is 3:1-re nyert a somogyi csapat, a két meccs között viszont komoly különbségek voltak. A hazai találkozónk harmadik szettje egészen hihetetlenül alakult, hiszen három szettlabdát is hárítottunk, majd nekünk volt öt sanszunk behúzni a játszmát és átvenni a vezetést, ám nem tudtunk élni a lehetőséggel, végül 32:30-ra a vendégek kerekedtek felül. 

„Keressük az okokat, hogy mi miért történt és miért nem tudtuk befejezni a támadásokat, amikor volt több szettlabdánk. Valahogy sosem áll mellénk a szerencse, voltak elfújások is, amik később hiányoztak nekünk, de nem szeretnénk erre fogni. Olyan, mintha mindenki ellenünk lenne, éppen ezért csak magunkra számíthatunk, és most ez a feladat”

– értékelte az ominózus játszmát Glemboczki Zóra. 

Tény, egy playoffpárharcban egy ilyen szett kulcsmomentum lehet, és a 0–2-es hátrány miatt sem egyszerű a szituáció, de válogatott ütőnk arról biztosított mindenkit, hogy még nem dőlt el semmi, és ezt ők is így gondolják.

„Szívvel kell megnyernünk a vasárnapi meccset, és szó sincs arról, hogy feladtuk volna. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, mint már annyiszor ebben a szezonban, és csak úgy tudunk ebből kijönni, ha együtt maradunk és megmutatjuk, mire vagyunk képesek. Ki kell jönnie az elmúlt 7-8 hónapban elvégzett munkának, mert eddig küzdöttünk, de nem jött az eredmény.”

Saját nevelésű játékosunk hozzátette, a MÁV Előre a negyeddöntőben már véghezvitte azt a bravúrt, hogy 0–2-ről fordított a Fatum-Nyíregyháza ellen, és ez is azt bizonyítja, hogy soha nem szabad feladni, minden lehetséges és az utolsó pontig kell harcolni. Az ígérte, ők is ezt fogják tenni.

Kezdés vasárnap 16:00-kor a Kaposvár Arénában, az összecsapást Szabó Péter és Bátkai-Katona Ágnes vezeti, az M4 Sport pedig élőben közvetíti.