NB I: Hatodik hely az alapszakaszban

A hévégén befejeződött az NB I alapszakasza, fiókcsapatunk a hatodik helyen végzett.

🟦NB I

Hétvégén dupla fordulót rendeztek az NB I-ben. Pénteken fiókcsapatunk a Budaörsöt fogadta, az első két szettet nagy csatában nyerte, míg a harmadikat simán bukta, hogy aztán egy még simább negyedik szettel tartsa itthon a három pontot.

Vasárnap a tabella második helyezettje, a TFSE volt a vizitáló. A frissebben és stabilabban játszó vendégek mindhárom szettben megérdemelten nyertek, így három ponttal távozhattak a Viharsarokból. 

NB I. Alapszakasz 19.- 20. forduló:

Békéscsabai Röplabda SE–Budaörsi DSE-Emericus SE 3:1 (28, 25, -11, 4)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 45 néző. V.: Villás, Radasovszki.

BRSE: Budai 16, Eged 1, László 7, Gergácz 12, Mikus 13, Szatmári 2. Csere: Erdei (libero), Fekete G. 2, Gajdács 4, Fekete R. 1, Mészáros. Vezetőedző: Nagy Attila.

BDSE: Pisák L. 3, Hernády 5, Katona 17, Pisák F. 10, Drávecz 10, Kiss Zs. 8. Csere: Ujvárosi (libero), Pásztor, Flach. Vezetőedző: Ujvárosi Levente Károly.

Nagy Attila: 

„Érdekes mérkőzés volt, az első szettben 7 pontos vezetésnél elhittük, hogy meglesz simán, aztán csodálkoztunk, hogy ellenfelünk is a pályán van, s akar nyerni. A negyedik szettben aztán nekünk minden sikerült, felszabadultan tudtunk játszani.”

Békéscsabai Röplabda SE–TFSE 0:3 (-15, -19, -20)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 51 néző. V.: Takács Á., Varga A.

BRSE: Budai 15, Mészáros 1, Fekete G. 8, Gergácz 7, Eged 1, Fekete R. 2. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Gajdács 5, Szatmári, Matuska. Vezetőedző: Nagy Attila.

TFSE: Tettamanti 7, Turcsányi 2, Tatár 15, Török 5, Kis D. 17, Tátrai 12. Csere: Kucsera (libero), Vámos, Kökény 1, Villányi. Vezetőedző: Joel Herrera Olazabal.

Nagy Attila:

„Talán ha van még 4-5 szett, nyerünk egyet.. lehet, furcsának tűnhet egy 0:3-as meccs után azt mondani, hogy reális esélyünk lett volna akár nyerni is, ha csak egy kicsit is van tűz, vagy hit a csapatban. Ma ez sajnos hiányzott, és akárhogy forgattuk a csapatot, egyik felállásban sem működtünk megfelelő szinten.”

🟦 U17 I. osztály

Szombaton az UTE pályáján szerepelt a BRSE U17 I. osztályú csapata, ahol a hazaiak mellett a Nyíregyházával csapott össze. 

Eredmények:
UTE–BRSE 0:3 (17, 16, 21)
BRSE–MTK 3:0 (-16, -15, -14)

BRSE: Samu Lili, Kollár Kamilla, Tóth Szonja Szófia, Ijjas Zsófia, Nagy Panka Julianna, Széll Luca Ágota, Szalay Szonja, Szikora-Pribojszki Petra, Liker Boglárka, Fekete Boglárka, Matuska Orsolya, Hermeczi Bernadett, Gajdács Lina, Mészáros Petra

Tompa Brigitta:

Mindkét mérkőzés során magabiztosan játszott a csapat. Nagyon örültünk a két nyert mérkőzésnek, mivel kulcsfontosságú volt számunkra a hat pont megszerzése.”

🟦 U17 III. osztály

Az U17 III. osztály küzdelmei Békéscsabán folytatódtak, ahol a debreceni Eötvös DSE két csapatát fogadtuk. 

Eredmények:
BRSE Kék–Eötvös DSE B 3:1 (15, 14, -20, 14)
BRSE Kék–Eötvös DSE A 0:3 (-11, -16, -18)

BRSE: Kazár Boglárka, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka. Laczó Fruzsina Mira, Nedró Luca, Vozár Tünde, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

„Az első meccsen a debreceniek “B” csapatával mérhettük össze erőinket, ahol végig magabiztosan tudtuk irányítani a mérkőzést, egyedül a 3. szett második felében engedtünk ki egy kicsit, de az utolsó szettben ismét odakoncentrálva magabiztosan sikerült befejezni a mérkőzést. A második meccsen az “A” csapat ellen már sokkal nehezebb dolgunk volt, mert itt már az ellenfelünk sokkal erősebben és magasabban is támadott hozzánk képest. Sajnos ezzel annyira megnehezítették a dolgunkat, hogy nem tudtunk pontértékűen visszatámadni, vagy csak nagyon ritkán.”

🟦U13

Békéscsabán rendezték az U13-as korosztály I. osztályának a következő fordulóját, ahol a BRSE Fehér a Szolnokkal játszotta az első mérkőzését. A két együttes az első szett közepéig fej-fej mellett haladt, a tiszapartiak viszont innentől a kezükbe vették az irányítást és megnyerték a első etapot. A második játékrész hozta a legnagyobb izgalmakat és minimális, két ponttal bizonyult jobbnak a vendég csapat. Az utolsó részt a jól nyitó és védekező Szolnok nyerte ismét. A második találkozón a Jászberény volt az ellenfele a BRSE csapatának, ezen a mérkőzésen a második és harmadik szettben akadtak izgalmak bőven, de a csabai gárda jó nyitásokkal és értékes támadásokkal tudta végig irányítani a küzdelmet és három ponttal gazdagodott. 

Eredmények:
BRSE Fehér–Szolnoki Sportcentrum 0:3 (-19, -23, -16)
JRA Kék–BRSE Fehér 0:3 (-17, -22, -23)

BRSE Fehér: Bedoya-Pásztor Maya, Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc:

„Sokadik olyan megfogalmazás jut eszembe ebben a középszakaszban, hogy ha úgy játszottunk volna az első mérkőzésen, mint a másodikon, akkor mi lett volna. De a sportban nincsen ha, csak jelenleg egy vereség és egy győzelem, ami a számokban 3 pontnak felel meg.”