U20: Négy pont húsvétra!

Hazai pályán folytatódott tovább az U20 I. osztályú bajnokság, ahol a Budaörs és a Vasas csapatával mérhették össze erejüket mieink.

A Budaörs lelkes, rendezett játékkal megszerezte a vezetést, de az első szett után összeállt a csabai lányok játéka, így három pontot bezsebelve örülhettek a győzelemnek. Ezt követően komoly ütközet kerekedett a Vasas elleni párharcból. Az első két szettben jó tempót diktáltak a viharsarkiak, ezután viszont a rutinos Vasas-játékosok higgadtabbak tudtak maradni, így egy végletekig kiélezett mérkőzésen fordítottak, és megnyerték a mérkőzést. Ezzel a napot egy győzelemmel és egy vereséggel, összesen négy ponttal zárta a csabai csapat és jelenleg az ötödik helyen áll a középszakaszban.

Eredmények:
Békéscsabai Röplabda SE–Budaörs DSE-Emericus SE 3:1 (-23, 25, 12, 12)
Békéscsabai Röplabda SE–Vasas SC U20 2:3 (19, 23, -24, -20, -7)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Gulyás Bernadett, Fekete Gréta, Matuska Orsolya, Szécsi Panna, Frisnyicz Karina, Gajdács Lina, Arányi Alexandra, Nemes Renáta, Mészáros Petra, Eged Karolina, Liker Boglárka, Szalay Szonja. Edző: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián.

Csányi Roland:

„A Budaörs ellen mindenképpen kellett a három pont, amivel további lépést tettünk a hatos döntő felé. A Vasas jóval rutinosabb játékosokkal érkezett, ami az első két játszmában egyáltalán nem érződött, ebből kétszettes előnyt tudtunk kovácsolni. Ezt követően átvette az irányítást és fordítani tudott az ellenfél. Ehhez gratulálok nekik, de a mieinket is megilleti a dicséret, bár egy karnyújtásnyira volt a bravúr, küzdöttek és nem adták fel a végéig.”