Kezdődik a bronzcsata a Városi Sportcsarnokban!

Minimum három, maximum öt mérkőzés van hátra a 2023/2024-es szezonunkból, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az utolsó találkozót megnyerjük. 

Kedden indul a MÁV Előre Foxconn elleni bronzpárharc, amelyet pályaelőnyből kezdünk, hiszen egy hellyel riválisunk előtt végeztünk az Extraliga alapszakaszában. A székesfehérvári csapat az első körben igencsak megizzadt a Fatum-Nyíregyháza ellen, hiszen a szabolcsi alakulat összesítésben már 2–0-ra vezetett, innen fordított egymás után három sikerrel a MÁV Előre. Az elődöntőben a kétszeres címvédő Vasas Óbudával találkozott ellenfelünk, ahol a bajnok érvényesítette a papírformát és 3–0-val továbbment.

Ha csak a meccsek számát nézzük, ugyanaz a mérlegünk a rájátszásban, mint nekik, igaz, mi az UTE ellen nem 0–2-ről jöttünk vissza, hiszen nálunk a „sormintás” 3–2 valósult meg. A legjobb négy között a KNRC viszont egyértelműen fölénk kerekedett, így kötöttünk ki a bronzcsatában. 

Ami az alapszakaszbeli randevúinkat illeti, két igencsak egyoldalú mérkőzésen van túl a két fél, mindkettőt a hazai együttes nyerte 3:0-ra. Otthon, tavaly december 6-án az egész szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk ellenük, a januári „visszavágón” azonban messze a tudásunk alatt játszottunk. 

Több mint két hete nem vívtunk tétmérkőzést, ezt az időszakot eleinte a pihenésre és a gyógyulásra fordítottuk, a második héten viszont vezetőedzőnk, Tóth Gábor esett ki egy súlyos betegség miatt. Az utóbbi időben másodedzőnk, Filius István vezényelte a tréningeket, de természetesen Tóth Gábor is követte a történéseket, a napokban pedig vissza is tudott térni.

„Én már jobban vagyok, Bodnár Dorottya is teljes értékűen edzett, úgyhogy a komplett szituáció nem mutat rossz képet. Amíg nem voltam, a fiúk jól dolgoztak, aztán kondit és videót én is tartottam az elmúlt napokban. Van egy platformunk, ahová feltöltjük az edzéseket és mindennap többször is egyeztettem Filius Pistivel, de azért ez így mégis más volt, viszont rendben haladt a felkészülés. A fizikai állapota rendben van a csapatnak, mentálisan kell jobbnak lennünk, mint eddig.” 

Tóth Gábor hangsúlyozta, a MÁV Előre számára az, hogy eljutott idáig, már önmagában történelmi siker, de nem fognak megállni. Nekünk is küzdenünk kell a bronzért, hiszen nemcsak a csapat, hanem a játékosok jövőjének szempontjából sem mindegy, hogy 3. vagy 4. helyen végzünk. Kiemelte, ehhez arra van szükség, hogy győztesen fejezzük be a szezont, még akkor is, hogy ha az utóbbi évekhez képest ez egy szerényebb eredmény, viszont ha összejön, akkor meggyőződése szerint ez valami új kezdete lehet.  

„Sajnáljuk, hogy így alakultak az elődöntő mérkőzései. Utána kaptunk egy kis pihenőt, hogy tiszta fejjel és kipihentebb testtel vágjunk neki a bronzmérkőzés felkészülésének. Hazai pályán kezdjük meg a párharcot, ami előnyt jelenthet számunkra, szeretnénk ezt kihasználni, és amit ebben a másfél hétben gyakoroltunk, azt pályára vinni. Tudjuk, hogy kedd munkanap, de aki teheti, látogasson ki a sportcsarnokba és szurkoljon nekünk!”

 – tette hozzá válogatott centerünk, Pintér Andrea.

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Jámbor Tamás és Villás Tibor vezeti. Mint minden párharc a rájátszásban, úgy ez is az egyik fél harmadik győzelméig tart.