U15: Fél év alatt a másodosztályból az országos döntőbe!

Az utánpótlás-válogatottak nemzetközi elfoglaltságai miatt április első hétvégéjén csak az U15-ös korosztályban voltunk érdekeltek, ott viszont továbbra is két csapattal, melyek közül az egyik tovább írta saját tündérmeséjét.

🟦 U15 Fehér

Szombaton az UTE otthonában lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság I. osztályú küzdelmeinek középszakasz 6. tornáján, ahol első mérkőzésünket a Dabronc csapatával játszottuk. A komoly téttel bíró találkozókon rendre rengeteg hiba csúszik a játékunkba, ez alól a mai nap sem volt kivétel, fél szettnyi pontot adtunk minden játékrészben az ellenfelünknek csak a nyitásrontásainkkal, így eléggé megnehezítettük a saját helyzetünket. A mérkőzés vége kiegyenlített küzdelem volt, hajszálon múlt a győzelem. 

A második mérkőzésen a házigazda UTE U15 Lila ellen játszottunk, ahol a nap korábbi mérkőzéséből elhullajtott két pont miatt is extra motivációval léptek pályára a lányok. Az első szett kicsi megilletődöttsége után nagyon szép játékot mutattunk a mérkőzés utolsó pontjáig. Szerettünk volna további szetteket és a mérkőzést is megnyerni, de sajnos már az előző ötszettes küzdelem és az utazás is bennünk volt, így a végére kicsit alábbhagyott a koncentrációnk, ezáltal könnyű pontokat ajándékoztunk az Újpestnek. A mérkőzés megnyerése is benne volt a levegőben, de az UTE bizonyult jobbnak a végjátékban.

Eredmények:
Dabronc–BRSE U15 Fehér 3:2 (-24, 21, 19, -23, 18)
BRSE U15 Fehér–UTE U15 Lila 1:3 (-20, 23, -23, -23)

BRSE Fehér: Mészáros Nóra, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Szabó Zsófia, Ladányi Aida, Huszár Kamilla, Huszár Lia, Kocsondi Sára, Nagy Noémi, Gradinariu Médea, Zsilinszki Klaudia. Edző:Takács Doroti.

Takács Doroti: 

„Az adott napi első mérkőzéseink általában a kulcsfontosságúak, ezeket sikerül túlizgulva elkezdeni, amik súlyos pontjainkba kerülnek. Most már a sokadik megszerezhető pontunkat ajándékoztuk az ellenfeleinknek, jelen esetben köszönhető volt a fél szettnyi nyitásrontásunkból adódó könnyed pontoknak. Az Újpest ellen egy teljesen más, sokkal felszabadultabb, minden pontért küzdő csapat képét mutattuk. Benne volt a játékunkban a pontszerzés, de sajnos tényleg minimális különbségek döntöttek a mérkőzés végén. Ezt a küzdelmet kellene minden első meccsre is átmenteni, és akkor elégedettek lennénk.”

🟦 U15 Kék

Szombaton Budapesten, a Vasas otthonában szerepelt a BRSE Kék. A tabella 3. helyén álló csabai lányok először a Gödöllő ellen léptek pályára, és sima három szettben tudtak nyerni. Ezután a listavezető Vasas ellen, már biztos országos döntő-résztvevőként következhetett a rangadó. Az első két szettben helyenként nagy csata alakult ki, de a nagyobb rutinnal és jobb alapjátékkal rendelkező piros-kékek nyerték azokat, majd a harmadik szettben egy sima győzelmet arattak az ekkorra már kicsit hitehagyottá vált viharsarkiak ellen.

Eredmények:
BRSE Kék–Gödöllői RC 3:0 (17, 15, 16)
BRSE Kék–Vasas Piros 0:3 (-18, -21, -10)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Ilonka-Kalla Sára, Faragó Anna, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„Hat hónappal ezelőtt, a másodosztályból indulva még nagyon távolinak tűnt az első osztály, nemhogy az országos döntő, amelybe a mai napon sikerült biztosítani a helyünket. Gratulálok a lányoknak, nagyon nagy munka volt ez, amelynek a gyümölcsét majd májusban kell learatni, tehát addig kőkemény munka vár még ránk!”