U13: Három pont a közvetlen rivális ellen

A korosztályos válogatottak elfoglaltságai miatt továbbra is foghíjas az utánpótlás-bajnokságok programja, de a hétvégén így is érdekeltek voltunk U17-ben és U13-ban is.

🟦 U17 III. osztály

Vasárnap hazai pályán játszhattuk a következő fordulónkat a középszakaszban, ezúttal a DEAC és az EVSI-B voltak az ellenfeleink. A listavezető debreceniek ellen a harmadik játszma kivételével mindegyik szoros csatát hozott, de végül a vendégek 3:1-re diadalmaskodtak. Az egriekkel szemben az első szett még nem volt az igazi, utána viszont feljebb kapcsoltak a lányok és sorozatban három megnyert játszmával behúzták a három pontot.

Eredmények:
DEAC–BRSE Kék 3:1 (-22, 20, 11, 22)
BRSE-Kék–EVSI-B 3:1 (-14, 11, 12, 21)

BRSE Kék: Kazár Boglárka, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Laczó Fruzsina Mira, Vozár Tünde, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

„Az első meccsen a debreceniek ellen nagyon szépen játszottunk, végig kiélezett volt a párharc, tele hosszú és izgalmas labdamenetekkel, amikben többször is felmerült a győzelem esélye. Aztán az egriek ellen az első szettben nem sikerült azt a játékot mutatnunk, amit valójában tudunk, de szerencsére ezen sikerült változtatni és a második szettől fegyelmezett, szép játékkal magabiztosan tudtuk megnyerni az összecsapást.”

🟦 U13 

Zuglóban került megrendezésre az U13 I. osztály következő fordulója. A BRSE Mini csapata is érdekelt volt a versenyen, első mérkőzését a Kaposvár ellen játszotta. Jó nyitásokkal, jó mezőnyjátékkal sikerült a közvetlen riválisra ráerőltetni az akaratát a Békéscsabának, és ezzel 3:0-ás győzelmet aratott. A második harcot a házigazda BVSC-vel vívta a viharsarki együttes. A második szettet kivéve végig adok-kapok harcok alakultak ki, szép megoldásokkal és izgalmas, hosszú labdamenetekkel, ám a végén Zugló csapata örülhetett a 3:1-es végeredménynek.

Eredmények:
KASI U13 sárga–BRSE Fehér 0:3 (18, 12, 22)
BRSE Fehér–BVSC Zugló D13 1:3 (-22, -11, 21, -22)

BRSE Fehér: Baiczer Niké, Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Az első mérkőzéssel elégedett vagyok, sikerült a közvetlen riválisunk ellen három ponttal gazdagodni, ami ebben az esetben dupla sikernek számít. A második találkozón a szoros játék ellenére sem sikerült sajnos pontot szerezni.”