A szerdai lehet a szezon utolsó hazai meccse

Szerdán 1–1-ről folytatódik a MÁV Előre Foxconn elleni bronzcsata, a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban pedig nagyon fontos mérkőzés jön, mert az idei rájátszás tökéletesen megmutatta, mekkora szerepe van a pályaelőnynek.

Könnyen lehet, hogy a 2023/2024-es idény utolsó hazai meccse következik szerdán, de ez majd csak szombaton, a negyedik találkozón fog eldőlni. Addig még van egy harmadik, ami elképesztően fontos, mert nem mindegy, hogy megvédett pályaelőnnyel, vagy a párharcban maradás tétjével utazunk el Székesfehérvárra.

Az idei playoffban továbbra sem megy jól idegenben, ugyanis nyeretlenek vagyunk a Békéscsabai Városi Sportcsarnoktól távol. A legutóbbi, fehérvári összecsapáson nem festett rosszul a játék képe, de – mint már annyiszor ebben a szezonban – egy rossz szetthajrá miatt hátrányba kerültünk és ez végig bennünk is maradt, ráadásul a másik két játszmában sem jött ki a lépés 20 fölött.

„Nemcsak a végjátékokkal volt a probléma. Az első volt a kulcs, ott négypontos előnyről vesztettük el a szettet és utána nem tudtunk kimászni a gödörből, de ez már egész szezonos tapasztalat. Ezen kívül rengeteget hibáztunk védekezésben, különösen az első sorban nem voltunk azokon a helyeken, ahol kellett volna. Ez két egyenlő csapat küzdelme, és ha nem vagyunk elég pontosak, élesek, akkor benne van, hogy ez lesz a vége”

– mondta Tóth Gábor, és azt is megjegyezte, hogy az egész idényben hullámvasutazott a csapat, úgyhogy egy rosszabb meccs után most egy jobbnak kell jönnie. Tisztességesen el kell végezni a munkát, agresszívnak kell lenni támadásban és nem arra játszani, hogy „csak ne hibázzunk”.

Tény, hogy az egy héttel ezelőtti, első összecsapáson akadtak kiváló periódusaink és megérdemelten nyertünk 3:1-re, valamint a fehérvári második meccsen is voltak jó időszakok (főleg az első szettben), amikor mi irányítottunk, de ez már mind történelem, a legfontosabb feladat, hogy a harmadik meccset minden körülmények között behúzzuk.

Kezdés szerdán 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Tillmann Gyula és Horváth Miklós vezeti.