Szombaton a szezonunk a tét

Szombaton győzelmi kényszerben lépünk pályára Székesfehérváron, ellenkező esetben véget ér a bronzcsata és a 2023/2024-es szezonunk, amit a negyedik helyen zárnánk.

Elképesztően fordulatos összecsapásra került sor szerdán a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a happy end azonban elmaradt. A MÁV Előre Foxconn két szett után 2:0-ra vezetett, de sikerült innen kiegyenlíteni és kiharcolni az ötödik szettet, ahol a végjáték előtt is előnyben voltunk, csakhogy a kritikus időszakra ismét elfogytunk, így a vendégek 2–1-es vezetésre tettek szert a három nyert meccsig tartó párharcban.

Nem először fordult ez elő a szezonban, vagy a playoffban, vagy akár csak ebben a párharcban, hogy elrontottuk a hajrát. 20-22 pontig mindig álltuk a sarat, még előrébb is jártunk, aztán az esetek többségében ellenfelünk felülkerekedett és megnyerte az adott játszmát. 

Több szempontból sem könnyű a helyzetünk, és számos eddigi mintát vagy tendenciát kell megszakítanunk ahhoz, hogy szombat délután kiharcoljuk az ötödik meccset. A 2024-es rájátszásban eddig csupán egy szettet nyertünk idegenben (Kaposvár elleni első meccs, 3. játszma), és hiába voltunk ennél többször is közel a szettgyőzelemhez, a befejezések nem működtek. 

Ebből természetesen az is következik, hogy a playoffban nyeretlenek vagyunk a Békéscsabai Városi Sportcsarnokon kívül, és ha nem sikerül véget vetni ennek a rossz sorozatnak, akkor szombaton véget ér a szezon és a 4. helyen zárunk. 

Abban viszont még bízhatunk, hogy ez a csapat nem egyszer bizonyította már: képes felállni a padlóról és bemutatni egy bravúrt akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van. Csabai győzelem esetén a széria visszaköltözne Békéscsabára, ahol csütörtökön rendeznék meg a mindent eldöntő, ötödik összecsapást, ahhoz viszont még hátra van egy iszonyatosan fontos lépés.

Kezdés 16:30-kor a Videoton Oktatási Központban, a találkozót Mezőffy Zsolt és Halász Enikő fogja vezetni, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.