Elfoglalták a manók a Békéscsabai Röplabda Akadémiát

Április utolsó hétvégéjén is betelt a naptár, már ami az utánpótlás-menetrendet illeti, hiszen NB I-ben, U17-ben (két fronton) és U13-ban is jelenésünk volt, a Békéscsabai Röplabda Akadémiát pedig ismét elfoglalták a manók.

🟦 NB I

Azzal a tudattal utazott a fővárosba NB I-es fiókcsapatunk, hogy győzelme esetén lezárhatja a párharcot, és készülhet az 5. helyért vívott mérkőzésekre. Az, hogy nem így lett, annak is köszönhető, hogy a Budaörs sokkal nagyobb akarattal és lelkesedéssel állt bele a csatába, mint a viharsarkiak. Egységesebb csapatként küzdöttek, ezen az estén a hibák sokaságát elkövető fiatalok csak helyenként mutatták meg a bennük rejlő potenciált,  így a döntés a hétfő esti, békéscsabai találkozóra maradt.

NB I. rájátszás 5-8. helyért, 2. mérkőzés:
Budaörsi DSE-Emericus SE–Békéscsabai Röplabda SE 3:2 (21, -23, 17, -15, 9)
Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok. 120 néző. V.: Kiss Z, Mezei

BRSE: Gajdács 23, Eged 3, Fekete G.18, Budai 9, Mikus 8, Fekete R 4. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Mészáros, Szatmári, László 1, Gergácz 9. Vezetőedző: Nagy Attila

BDSE: Pisák L. 4, Pásztor 12, Katona 16, Pisák F. 12, Drávecz 15, Kiss Zs. 12. Csere: Ujvárosi (liberó), Flach, Hernády 4.. Vezetőedző: Ujvárosi Levente Károly

Nagy Attila: 

„Minden tekintetben az alázatosabban, a győzelmet jobban akaró és azért jobban harcoló csapat nyert. Remélem, hétfőn újra megérkezünk a párharcba.”

🟦 U17 I. osztály

Vasárnap, Balatonfüreden játszott a BRSE U17 I. osztályú csapata, ahol a házigazda mellett az MTK volt az ellenfele. A viharsarki lányok azzal együtt is hat ponttal távoztak a Balaton mellől, hogy mindkét találkozón szetthátrányból kellett fordítaniuk.

Eredmények:
MTK–BRSE 1:3 (23, -16, -11, -6)
BRSE–SZBRA 3:1 (-23, 18, 11, 21)

BRSE: Kollár Kamilla, Tóth Szonja Szófia, Samu Lili, Gajdács Lina, Matuska Orsolya, Nagy Panka Julianna, Mészáros Petra, Széll Luca Ágota, Bánfi Panna Petra, Ijjas Zsófia, Hermeczi Bernadett, Szalai Szonja, Liker Boglárka, Szikora-Pribojszki Petra. Edzők: Tompa Brigitta, Hetey Tamás.

Tompa Brigitta:

„Mindkét mérkőzés során magabiztosan játszott a csapat. Nagyon örültünk a két nyert meccsnek, mivel kulcsfontosságú volt számunkra a hat pont megszerzése.”

🟦 U17 III. osztály

Vasárnap Miskolcon tettünk látogatást, ahol az első meccsünket a Kunhegyes csapata ellen játszottuk. A hosszú utazást követően szerencsére sikerült a kellő lendülettel elkezdenünk a mérkőzést, de tekintettel, hogy az ellenfelünkkel közel azonos szintű játéktudást képviseltünk, igencsak nehéz dolgunk volt. Végig kiegyenlített volt a küzdelem a két csapat között és mindegyik szettet az a csapat nyerte, amelyik éppen akkor nem hibázott bele. Szintén hasonló volt a szituáció a hazai diósgyőriek ellen is. Ugyan az első szettben elérkeztünk egy erős mélyponthoz és itt nagyon látszott, hogy a játékosok fejben elfáradtak, de a második szettől sikerült leküzdeni ezt a fáradságot és visszatérni a játékba. Innentől ismét kiegyenlítetté vált a párharc és eljutottunk 2:2-ig, de sajnos a legvégére már nem maradt több energiánk, így a hazaiak nyerték meg a mérkőzést (az aznapi 10. szettünket).

Eredmények:
TKKSE–BRSE Kék 3:2 (-21, 22, 20, -14,14)
DVTK–BRSE Kék 3:2 (22, -19, 22, -22, 11)

BRSE: Kazár Boglárka, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Laczó Fruzsina Mira, Vozár Tünde, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta. Edző: Stefanovics Krisztián

Stefanovics Krisztián:

„Rendkívül hosszúra nyúlt a napunk, de kivétel nélkül mindenki nagyon jól küzdött és sikerült a tőle telhető legjobbat nyújtani. Függetlenül a két vereségtől, én büszke vagyok a lányokra, mert megmutatták, hogy mennyire tudnak küzdeni a végsőkig.”

🟦 U13

Az U13 I. osztály utolsó előtti fordulója Újpesten került megrendezésre, a három résztvevő a Vasas, az UTE és a BRSE volt. A békéscsabai csapat első mérkőzését a Vasas ellen játszotta. Sajnos nem sikerült megmutatni a csapat valódi tudását és izgalmak nélküli három szettben a fővárosi alakulat győzött. Következett a házigazda elleni rangadó, ami mindkét fél számára kulcsfontosságú volt. Itt már megmutatta a szebbik arcát a BRSE és jó szervákkal, magabiztos alapjátékkal sikerült legyőzni a konkurenciát.

Eredmények:
Vasas SC U13 Piros–BRSE Fehér 3:0 (10, 17, 9)
BRSE Fehér–UTE U13 Lila 3:0 (22, 18, 15)  

BRSE Fehér: Baiczer Niké, Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Az első mérkőzés után nagyon csalódott voltam, mert árnyéka volt a csapat csupán önmagának, és tudtam, ez a játék kevés lesz a következő rangadóhoz. Egy kulcsfontosságú játékos sérülése is beárnyékolta a mérkőzés kezdetét, de a más összeállítású csapatnak sikerült összezárnia és jó játékkal legyőzni az UTE együttesét. Külön szeretném kiemelni azok szerepét, akiket más poszton/pozícióban kellett játszatnom, és ennek ellenére sokat hozzátettek a sikerhez.” 

🟦 U10 Manó

A Békéscsabai Röplabda Akadémia adott otthont vasárnap az U10-es Manó bajnokság következő fordulójának. Ebben a korosztályban a kettő-kettő elleni  játékban még el lehet kapni a labdát, a labdamenetek között különböző kiegészítő feladatokat csinálhatnak a gyerekek, és nincs eredményszámítás. Minden csapat nagyszerűen érezte magát, a Magyar Röplabda Szövetség jóvoltából pedig egészen klassz ajándékkal, egy speciális buborékfújóval gazdagodtak a résztvevő gyerekek.