A hetedik helyért játszhatunk az NB I-ben

Békéscsabai Röplabda SE–Budaörsi DSE-Emericus SE 1:3 (-22, -15, 23, -21)
NB I. rájátszás, 5-8. helyért, 3. mérkőzés
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 45 néző. V.: Varga A., Szarka.

BRSE: Budai 18, Mészáros 3, Fekete G. 13, Gajdács 4, Mikus 9, Szatmári. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Gulyás 4, Gergácz, László, Matuska 5. Vezetőedző: Nagy Attila.

BDSE: Pásztor 8, Kiss Zs. 15, Pisák L. 2, Drávecz 20, Katona 13, Pisák F. 16. Csere: Ujvárosi (liberó), Flach, Hernády 2. Vezetőedző: Ujvárosi Levente Károly.

Nem túl jó előjelekkel vágott neki a csabai alakulat a párharc harmadik mérkőzésének: sérülés, terheléses fáradtság és több apróbb probléma nehezítette a csabaiak dolgát. Az első két szettben a Budaörs akarata érvényesült, a csabaiak fáradtan, enerváltan röplabdáztak, alapjátékukba több hiba csúszott.  A harmadik szettben egy szerkezetváltás hozta meg a részsikert, ezután felcsillant a remény, hogy döntő játszmára lehet menteni a mérkőzést, azonban a 16:10-es vezetés sem volt elég a csabai fiataloknak, akik egy öt perces nyitásfogadó rövidzárlattal sajnos el is rendezték a negyedik szettet, és így a mérkőzés sorsát. A Budaörs megérdemeltem nyert és folytathatja az ötödik helyért a bajnokságot.

Nagy Attila:

„Sok-sok gondunk volt ma, de ez mit sem számít, hiszen megvolt a lehetősége ennek a felforgatott. több sebből vérző csapatnak is, hogy megfordítsa a meccset. Azt gondolom. jelen körülmények között a jobban harcoló csapat nyert.”