Búcsúzó legendák

A klubhűség és a lojalitás olyan értékek, amelyek a mai modern sportban kiveszendőben vannak, Molcsányi Rita és Bodnár Dorottya viszont ennek a két fogalomnak a szótári példái. Nevük egybeforrt a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülettel, hiszen kizárólag klubunk színeit viselték; a BRSE felemelkedésének, egyedülálló sikereinek, a bajnoki címeinek, Magyar Kupa- és MEVZA-diadaloknak fő letéteményesei voltak. Szavakkal, de még az egészen fantasztikus eredménysorukkal sem lehet kifejezni, mennyit tettek hozzá a békéscsabai és a magyar röplabdázáshoz, valamint Békéscsaba városának hírnevéhez. 

“A 2023/2024-es szezon lezárása egy korszak végét is jelenti a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület történetében, ugyanis két olyan legendás játékos is befejezi pályafutását, akik nélkül a klub biztosan nem tartana ott, ahol. Velünk voltak örömben és bánatban, hűek voltak Békéscsabához nemcsak a páratlan sikerek során, hanem akkor is, amikor nehezebb pillanatokat éltünk át. Az előző évtizedben bátran építhettük rájuk a csapatot, stabil pillérei voltak az együttesnek. Az idény közben korrekt módon egyeztettünk erről, mégis nehéz és érzelmekkel teli volt az utolsó néhány hét. A sportolókkal egyetértésben hoztuk meg a döntést, hogy csupán a szezon végeztével kommunikálunk visszavonulásukról. Természetesen a klub méltón búcsúztatja majd legendáit, akik örökre a BRSE Család tagjai maradnak. A tervek szerint a 2024/2025-ös évad első hazai mérkőzésen, ünnepélyes körülmények között, szimpatizánsaink előtt köszöntjük Őket” 

– nyilatkozta Baran Ádám, a BRSE elnöke. 

Kicsi, Dorka, szívből köszönünk mindent és kívánjuk, hogy életetek következő fejezete is legalább annyira sikeres legyen, mint az, amelyiket most lezártok!

Klubunk hamarosan hosszabb interjút közöl majd mindkét sportolóval.