Megvan a 7. hely az NB I-ben!

Megszerezte a 7. helyet az NB I-ben a fiókcsapatunk, miután a párharc második mérkőzésén, Szegeden is nyerni tudott vasárnap este. A találkozó egyáltalán nem volt egyszerű, mert bár a csabai lányok behúzták a nyitószettet, a következő elején kissé beragadtak, a hazaiak pedig ezt kihasználták és az ott kiépített előnyt megtartva egyenlítettek. A harmadik végig kiélezetten alakult, a hajrát viszont jobban bírták a viharsarki fiatalok és visszavették a vezetést, a negyedikben pedig jött az igazi dráma, ott ugyanis már 23:20-ra vezetett az ellenfél, innen sikerült fordítani! Ezzel a csapat (amelyet ezúttal Nagy Attila U15-ös elfoglaltságai miatt Tóth Gábor irányított) 2–0-ra megnyerte a párharcot és megszerezte a 7. helyet!

Női NB I. 7. helyért, 2. mérkőzés
Vidux-Szegedi RSE–Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-22, 16, -20, -23)
Szeged, 105 néző. V.: Nagy Zs., Adler.

SZRSE: Horváth D. 1, Bálint 7, Munstermann 27, Hűse 6, Kádár 2, Kovács-Fiskus 18. Csere: Nagy-Hegyesi, Kujundzic (liberók), Fürdök 7, Lengyel, Erdei-Strohner 1. Vezetőedző: Milodanovic Andrea.

BRSE: Budai 10, Eged 1, Fekete G. 14, Gajdács 18, Mikus 9, Szatmári 1. Csere: Nánási (liberó), Gergácz 6, Hermeczi, Matuska 2. Vezetőedző: Nagy Attila, megbízott edző: Tóth Gábor.

Milodanovic Andrea

„Csak egy dolog miatt vagyok szomorú, hogy ez a csapat ma utoljára játszott együtt ebben a felállásban. Ezekkel a gyerekekkel egy élmény volt együtt dolgozni, minden percét imádtam és nagyon bízom benne, hogy a jövőbeli edzőjük is ezt fogja tapasztalni! Hatalmas büszkeség van bennem, mert ezek a lányok ott vannak a top 8 csapatban az NB I-ben, úgy, hogy a célunk az volt, hogy maradjunk bent. Ugyanúgy ott vannak a hatos döntőben a lányok az U20-as bajnokságban is! Kell ennél több?! Mindenkinek nagyon sok szerencsét kívánok a jövőben, az SZRSE mindig az otthonotok marad! Ezt a csapatot én a szívembe zárom! Gratulálok mindenkinek, büszke vagyok!”

Tóth Gábor

„Taktikusan, helyenként jól röplabdáztunk. A második szett elején kár, hogy ott megálltunk. Az utolsó szett viszont bizonyítja, hogy a lányok milyen szívvel és akarattal játszottak ma este, hiszen 3 pontos hátrányból, 23:20-ról sikerült fordítaniuk, így megnyerve a meccset.”