U15: Két csapatunk is ott lesz a hazai rendezésű országos döntőben!

Az NB I-es csapatunk 7. helyezéséről már korábban hírt adtunk, de ezen kívül is volt még bőven esemény az utánpótlásunkban. Ezek közül a legfontosabb, hogy az U15-ös Kék csapatunk után a Fehér is bejutott az országos hatos döntőbe, aminek majd a Békéscsabai Röplabda Akadémia ad otthon május utolsó hétvégéjén.

🟦 U20

A csabai lányok hazai környezetben zárhatták a Középszakaszt, így lejátszva az utolsó mérkőzéseket a hatos döntő előtt.

A Nyíregyháza és Gödöllő csapata ellen léptek pályára mieink, a nap végére pedig kiegyenlített lett a mérleg. A nyírségiek ellen 3:0-s vereséggel zártak a viharsarkiak, a második mérkőzésen magabiztos játékkal abszolválták a győzelmet. Így az 5. helyet szerezte meg és várja a csapat a döntőt, melynek Nyíregyháza lesz a házigazdája. 

Eredmények:
Békéscsabai Röplabda SE–Nyíregyháza 0:3 (23, 19, 19)
Békéscsabai Röplabda SE–Gödöllői Röplabda Club U20 I. 3:0 (14, 21, 14)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Gulyás Bernadett, Arányi Alexandra, Szécsi Panna, Budai Viktória, Csatári Zsanna, Frisnyicz Karina, Nemes Renáta, Eged Karolina Mészáros Petra, Liker Boglárka. Edző: Csányi Roland, Stefanovics Krisztián.

Csányi Roland:

„Lezártuk a középszakasz küzdelmeit, így innentől kezdve némi pihenő után kellő időnk áll rendelkezésre, hogy felkészüljünk a hatos döntőre. A szezon nagy részén túl vagyunk, de a neheze hátra van, ennek megfelelően kell edzenünk.”

🟦 U15 Fehér

Vasárnap a Gödöllői Röplabda Club otthonában lépett pályára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság 8. fordulójában. 

Az első mérkőzésünket a Nyíregyháza csapatával játszottuk: az elejétől mi domináltunk, a második szettbeli, kicsi hullámvölgyet leszámítva nagyon szép játékot mutattunk. A második mérkőzésen a házigazda Gödöllővel találkoztunk, amellyel szemben már sokkal nagyobb ellenállásba ütköztünk. Nem találtuk a megoldásokat támadásban, a Gödöllőnek pedig szinte minden megmozdulása pontot ért. Ahogy lenyugodtunk, onnantól jöttek újra a szép megoldások és a nyitássorozataink. Nagyot küzdöttünk a végére, ami meghozta a várva várt sikert, amivel biztosítottuk a helyünket az országos döntőben.

Eredmények:
Nyíregyháza–BRSE U15 Fehér 0:3 (-16, -25, -18)
BRSE U15 Fehér–Gödöllői RC U15 I. 3:2 (-23, -19, 23, 16, 12)

BRSE Fehér: Mészáros Nóra, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Szabó Zsófia, Ladányi Aida, Huszár Kamilla, Huszár Lia, Kocsondi Sára, Nagy Noémi, Gradinariu Médea, Zsilinszki Klaudia. Edző: Takács Doroti.

Takács Doroti: 

„A forduló előtt már világossá vált, hogy mindkét mai mérkőzésünket meg kell nyerni az országos döntőbe kerülésért, ennek tudatában készültünk az elmúlt két héten. Sok munkánk volt ebben mentálisan is, ami már a Nyíregyháza ellen is a különbséget jelentette. Talán a szezonunk eddigi legjobb játékával sikerült nyernünk. A Gödöllő elleni mérkőzésen ismét küzdöttünk magunkkal, de óriási küzdés után már a 4. szett végén sikerült kivívni a döntőbe kerülést, majd a mérkőzést is sikerült megnyerni ezután. Nagyon büszke vagyok a lányokra, akik ma tényleg együtt küzdöttek a sikerért.”

🟦 U15 Kék

Két sima győzelemmel zárta a középszakaszt fiatalabb U15-ös csapatunk. Érden előbb a házigazdákat, utóbb a még minimális döntős reményekkel érkező dabronciakat sikerült szettveszteség nélkül megverni, így a középszakaszt a 3. helyen zárta a  BRSE Kék. A fiatalok legközelebb az országos döntőben lépnek pályára május 24-25-26-án, a Békéscsabai Röplabda Akadémián.

Eredmények:
BRSE Kék–DELTA Érd 3:0 (18, 19, 14)
BRSE Kék–Dabronc 3:0 (21, 17, 18)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Ilonka-Kalla Sára, Faragó Anna, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

🟦 U12

Most hétvégén az U12-es csapatok a Középszakasz utolsó tornájára utaztak el Érdre, ahol ismét jó mérkőzéseket sikerült játszaniuk a lányoknak.

Eredmények:
Szosi–BRSE Fehér 0:3 (-16, -24, -21)
Vasas–BRSE Fehér 0:3 (-12, -17, -13)

NDRC–BRSE Kék 3:0 (15, 15, 16)
Delta–BRSE Kék 2:1 (26, -15, -23)

MTK–BRSE Pink 3:0 (11, 13, 20)
UTE–BRSE Pink 3:0 (11, 8, 16)

BRSE Fehér: Batke Erzsébet, Bicski Réka, Kiss Rita, Péter Lia Gabriella, Petrovszki Zsófia, Simonka Nóra.

BRSE Kék: Hankó Petra, Balta Rézi, Borbola Viola Nóra, Csarnai Léna, Kiss Emma Liza, Tóth Laura.

BRSE Pink: Baukó Laura, Karakas Rita, Kovács Boglárka, Lisztóczki Emili, Szabó Janka Kata, Víg Emma.

Hetey Tamás:

„A Pink csapattal kezdtük a napot az MTK ellen. Az első szettben keresték magukat a lányok, de a szett végén megjöttek a gyakorolt elemek, stabilabb lett a nyitás is. Ennek köszönhetően a labdamenetek szorosabbak és élvezetesebbek lettek a játék hátralevő részére. Az UTE ellen pedig hatalmas lelkierőt mutattak a csajok, mert annak ellenére, hogy az Újpest meglepően sok új elemet épített a játékába és agresszívan is támadott, a Pinkek nem adták fel. A Fehérek a veretlen SZOSI-t múlták felül, a Vasas-t pedig dominálták. Örülök annak, hogy a döntő előtt kijött a lépés, nagy önbizalmat adhat ez a lányoknak. A Kék csapat a múltkori enervált játéknak jelét sem mutatta, és annak ellenére, hogy kikapott, a Nagybajom és a Delta ellen is nagyon jó teljesítményt nyújtott. Sajnos Kiss Emma nem tudta folytatni a játékot rosszullét miatt, de gyorsan rendezték a gondolataikat a többiek, így 1 szettet bezsebeltek a lányok, ami elég volt nekik a döntőbe jutásra. A döntőbe kerülés azonban nem változtat semmin. Mind a 18 lánnyal ugyanúgy fogunk edzeni tovább, amíg tart a szezon. Köszönöm mindenkinek a támogatást, szurkolást!”