Kormos Mihály: Utolsó erőpróba a bajnoki rajt előtt!

Nincs megállás, hiszen csapatunk újabb nemzetközi felkészülési tornán vesz részt, ezúttal Temesváron. A házigazda mellett két román csapat, a Lugoj és az Alba Blaj lesz a BRSE ellenfele.

Kormos Mihály szakmai igazgató elmondta, hogy ez a torna az utolsó erőpróba a bajnokság kezdete előtt. A mérkőzések sűrűségével próbálják modellezni a bajnokság ritmusát, hiszen csapatunk 3 nap alatt 3 mérkőzést fog vívni.

Kormos Mihály: “Szeretnék játéklehetőséget adni minden játékosnak, köztük a fiataloknak is, hiszen hosszú szezon előtt állunk, így mindenkinek jót tesz a mérkőzés szituáció. A Temesvárral remek kapcsolata van a klubunknak, több felkészülési mérkőzést vívtunk ellenük. Békéscsabára hiányos kerettel jöttek, azonban hazai rendezésű tornájukon például az újonnan igazolt francia válogatott átlójuk is pályára lép, bár így sem lesznek teljesek, hiszen van játékosuk, aki a világbajnokságon fog szerepelni. A Lugossal korábban több alkalommal megmérkőztünk már, a tavalyihoz képest teljesen átalakult a keretük, új vezetőedző, új stáb, új játékosok. A tavaly a BL döntőig menetelő Alba Blaj együttese is teljesen átalakult, az állandóságot vezetőedzőjük, Darko Zakoc képviseli. Látva az érkező játékosaik névsorát, elmondható, hogy a tavalyinál is erősebb kerettel rendelkeznek. Gőzerővel készülnek ők is a Bajnokok Ligájára, a selejtező első körében, az Olomouc ellen fognak játszani. Nekik is több játékosuk szerepel a világbajnokságon,de a pályára lépők is extra minőséget képviselnek. Kíváncsian várom, milyen mérkőzést játszunk ellenük, az biztos, hogy hasznos erőfelmérő lesz a közelgő hazai és nemzetközi megmérettetések előtt.

Szerb játékosunk, Sofija Medic tavalyi szezonját a román CSM Bukarestnél töltötte, így ő többször is játszott hétvégi ellenfeleink ellen.

Sofija Medic: “Minden egyes nap rengeteget dolgozunk azért, hogy jó formában kezdhessük meg a szezont. Ez a torna is elősegíti ezt a célunkat. Én tavaly Romániában a CSM Bukarestnél röplabdáztam, így mondhatni ismerem hétvégi ellenfeleinket, igaz mindhárom csapatnál történtek változások nyáron. Emlékszem, tavaly több kiélezett mérkőzésünk volt a Blaj ellen, akiket végül a bajnokságban megelőztünk, azonban komoly erőt képviselnek, hiszen a Bajnokok Ligája döntőéig meneteltek.”

A BRSE csapatkapitánya szerint a temesvári tornán való részvétel több szempontból is hasznos lehet a játékosoknak.

Tálas Zsuzsanna: “Hétvégén jól szerepeltünk a hazai rendezésű felkészülési tornánkon, azonban vasárnap látszott, hogy fáradtak vagyunk és kijöttek a hiányosságaink is. Felkészülésünk utolsó fontos helyszínére utazunk hétvégén, ahol igazán felmérhetjük magunkat a bajnokság kezdete előtt. Úgy gondolom, hogy a Blaj elleni mérkőzésünkkel tudunk hangolódni majd a Bajnokok Ligája selejtezőkörére, hiszen tudjuk, hogy a tavalyi BL döntős milyen játékerőt képvisel.”

 

A torna programja:

Szeptember 28. péntek:
17.30 BRSE – CSM Lugoj (MAGYAR IDŐ SZERINT: 16.30)

19.30 ACS Agroland Timișoara – CSM Volei Alba Blaj (MAGYAR IDŐ SZERINT: 18.30)

Szeptember 29. szombat:
17.30 CSM Lugoj – CSM Volei Alba Blaj (MAGYAR IDŐ SZERINT: 16.30)

19.30 ACS Agroland Timișoara – BRSE (MAGYAR IDŐ SZERINT: 18:30)

Szeptember 30. vasárnap:
11.00 BRSE – CSM Volei Alba Blaj (MAGYAR IDŐ SZERINT: 10:00)

13.00 ACS Agroland Timișoara – CSM Lugoj (MAGYAR IDŐ SZERINT: 12.00)