Kardinális nemzetközi sportdiplomáciai projekt vezetésével bízták meg a BRSE elnökét!

A Magyar Röplabda Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén stratégiai döntéseket hozott meg a grémium. Ennek keretében jelentős sportdiplomáciai feladatra való felkérést kapott Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke. A békéscsabai sportvezető felel a magyar és a szerb röplabda szövetség által megköttetett stratégiai együttműködési megállapodás koordinációjáért.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) októberi, bécsi kongresszusán az eddig regnáló elnök, Aleksandar Boričić kapott bizalmat, akit a magyar delegáció is támogatott. A régi-új vezető a világ sportdiplomáciájában is meghatározó szereplő, aki kiemelten fontosnak tartja a magyar – szerb kapcsolatok fejlesztését, korábban már egyeztetett Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, aki szintén elkötelezett a sportág hazai fejlődését illetően.

Éppen ezért nevezte a hazai röplabdázás egyik legfontosabb projektjének az együttműködést Dr. Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke.

Idén márciusban, ünnepélyes sajtótájékoztató keretében, Belgrádban aláírt megállapodás számos területen deklarálja a partnerséget, többek közt a sportág népszerűsítésére és közös rendezvények szervezésére vonatkozólag. Kiemelt cél az edzői szemináriumok megvalósítása, valamint az utánpótlás projektekben, illetve a szerb és a magyar nemzeti csapatok és klubok között együttműködés.

Az akkor aláírt paktum végeredményeként Belgrád és Békéscsaba közösen rendezheti az U16-os röplabda Európa Bajnokság döntőjét 2023-ban!

“Megtisztelő Elnök úr és a tagság bizalma, örömmel folytatom a munkát. Jelentős potenciált látok az együttműködésben több területen is, melyek a magyar röplabdázás további fejlődését szolgálják. Ugyanakkor nem csak a sportdiplomácia területén lesz feladatom, hiszen régióvezetőként, négy megye tagszervezeteinek munkáját kell segítenem, mellette pedig a központi és a tagszervezeti infrastrukturális fejlesztések szakmai és sportpolitikai koordinálását is rám bízták.” – nyilatkozta Baran Ádám.