Rendkívül szokatlan felállásban vág neki a BRSE az U21-es döntőnek

Elérkezett a szezon utolsó utánpótlás-tornája, az előttünk álló hétvégén az ország hat legjobb U21-es együttese csap össze az UTE Röplabda Csarnokban. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület is kvalifikálta magát a viadalra, és ezúttal nem csak a roppant erős mezőny miatt lesz nehéz dolga. A kilátásokról a csapat edzőjével, Nagy Attilával beszélgettünk.

„Az U21-es alakulatunk gyakorlatilag ugyanaz, mint az U19-es, csak kiegészült Rády Bogival és Szatmári Lillával. Nagyon kevesen leszünk, első nap 9-en, valamint feladónk sincs, hiszen Feld Betti megsérült az előző hétvégén, és az egyesületben sajnos nem maradt több juniorkorú irányító. Fontos szabály, hogy aki 2005 után született, az nem játszhat ebben a korosztályban. Úgyhogy Szatmári Lillának kell majd feladót játszania, ez a megoldás maradt” – kezdte Nagy Attila, aki azt is elárulta, miért épp Szatmárira esett a választás.

„3-4 edzésen dolgoztunk vele feladóként, valamint Tóth Gábor is készült vele külön, de hát ő világéletében center volt, ennyi idő alatt nem lehet csodát tenni. Jó alapkosara van, stabil az alapjátéka és ő a legidősebb centerünk, így esett rá a választásunk. Nem szerettünk volna teljesen amatőrbe átmenni, hogy feladó nélkül lépjünk pályára, de egyébként ez is előfordulhat majd. Azért igyekszünk kulturált röplabdát bemutatni. Sajnos a klub kiürült ebben a korosztályban irányító poszton, de ezt már múltkor boncolgattam.”

A vezetőedző hozzátette, nem csak Feld Bettina hiányát szenvedi meg a gárda, hiszen többen érettségiznek, valamint Sinka Dalma sem épült még fel súlyos sérüléséből. Az erőviszonyok emiatt jelentősen átalakultak a mezőnyben, az éremszerzés komoly bravúrnak számítana:

„Reálisan ilyen körülmények között az 5-6. hely lehet a cél, de természetesen nem feltartott kezekkel fogunk felmenni a pályára. Bízom abban, hogy egy-egy meccsen meg tudjuk rázni magunkat, de aki ismeri a röplabdát, az tudja, hogy irányító nélkül játszani nem olyan, mint mondjuk kézilabdában vagy futballban. A sors pikantériája, hogy első nap az MTK-val játszunk, amely Boskó Ági és Tatár Gréta személyében két olyan játékossal áll fel, akik tavaly a mi bajnokcsapatunk kezdőjében szerepeltek. Persze ezt a tényt el kell engedni, de nagyon nehéz, hiszen az elmúlt 8-10 évben a BRSE-vel szereztek magyar bajnoki címeket több korosztályban. Ezen felül a csapatuk nagyrészt az extraligás együttesre épül, tehát ellenük teljes felállásban is nagy csatára lehetne számítani, így viszont ők az esélyesek. Hasonló a helyzet a gödöllői hölgykoszorúval, amely az NB I-es keretre alapozza a csapatát, velük szemben is komoly izgalmak lehetnének, de irányító nélkül ez is nagy dolog lenne.”

A szakember úgy véli, hogy komoly színvonal fogja jellemezni a hatos döntőt:

„Nem könnyű a helyzetünk, a papírforma nem azt mutatja, hogy mi lennénk az esélyesek a csoportban. A másik ágon is minden megjósolhatatlan, a Fehérvár, a Vasas és az UTE is jó játékerőt képvisel, úgyhogy rendkívül erős tornára számítok”

– zárta gondolatait a vezetőedző.

A szombati menetrend:
10:00 BRSE–Gödöllői RC
11:30 UTE–Vasas
13:00 MTK–BRSE
14:30 MÁV Előre Akadémia–UTE
16:00 Gödöllői RC–MTK Budapest
17:30 Vasas–MÁV Előre Akadémia

A találkozókat a Hunvolley TV élőben közvetíti.