Rangadóval folytatjuk az Extraligát!

Nincs megállás, a szerdai, Schwerin elleni nemzetközi kupameccs után immáron az Extraligában folytatjuk szereplésünket, ugyanis szombaton a Fatum-Nyíregyháza vendégeként lépünk pályára.

Véget ért a téli szünet az Extraligában, ahol „félidőben” a második helyen állunk, egy ponttal a Vasas mögött. Következő ellenfelünk, a Fatum-Nyíregyháza eddig várakozáson alul szerepel, hét forduló után ugyanis csupán a 6. helyet foglalja el a tabellán és csak két győzelmet szerzett (az UTE elleni sikert szabálytalan felállás miatt az MRSZ később elvette a Fatumtól és az újpestieknek ítélte a három pontot).
Ezzel együtt sem számíthatunk könnyű meccsre, ráadásul a csapat szinte épphogy hazaért Schwerinből, már utazhat is a Nyírségbe. A CEV-kupa-találkozónak fontos tanulságai voltak Tóth Gábor szerint:

„A Schwerinben minden poszton nagyon komoly röplabdázók játszanak, akiket nyomás alatt tudtunk tartani. A szettek végén viszont egyszerűen kijött az a fajta tudásbeli különbség és magabiztosság, amit egy ilyen csapattól el is vár az ember, hiszen top bajnokságban edződnek és annak is az egyik élcsapatáról van szó. Ebben a közegben magas színvonalon röplabdázni nem egyszerű. A fókusz viszont rendben volt, taktikailag is mindent betartottak a játékosok. Nem mondom, hogy mindennel elégedett vagyok, mert legalább egy szettet nyerhettünk volna, de nincs olyan, hogy volna. Kevés ki nem kényszerített hibánk volt és egy jó átlagot hoztunk, de ettől függetlenül 3:0 lett az eredmény, ezt nyilván nem értékelhetjük túl. A végjáték mindig egy sarkalatos pont, a röplabdában különösen, hiszen itt nem tudsz játszani az idővel, nincs hova bújni. A lényeg, hogy nagyon is vannak pozitívumai a mérkőzésnek, viszont az már csak rajtunk múlik, hogy az elkövetkezendő, kihívásokkal teli időszakban erre tudunk-e építeni.”

Pintér Andrea szerint is összejöhetett volna a jobb eredmény:

„Nagyon motiváltak voltunk és készültünk erre a mérkőzésre, próbáltuk felvenni a ritmust és nyomás alá helyezni őket. Jó meccset játszottunk, kicsit csalódott vagyok, hiszen volt sanszunk is, de várjuk a visszavágót! Dolgozunk tovább.”

A center három évet töltött Nyíregyházán, azóta most fog először tétmeccsen ellenfélként pályára lépni a szabolcsi megyeszékhelyen. Elmondása szerint ugyanúgy készül erre is, mint a többire, persze lesznek számára ismerős arcok, ezeket azonban ki kell zárni. Tudja, hogy nem lesz könnyű összecsapás, de nyerni mennek, és az sem lehet akadály, hogy másik teremben rendezik a csörtét.

Tóth Gábor hasonló hozzáállást vár a lányoktól, mint amit szerdán látott:

„A Nyíregyháza ellen ugyanezt a mentalitást, pontosságot, taktikai fegyelmet kell továbbvinni. Konkrétan a ki nem kényszerített hibák számára gondolok, amit szinten kell tartanunk, hiszen ez a Schwerin ellen felfokozott lelkiállapotban sikerült. Ez pedig azt jelenti, hogy mindig magas hőfokon kell égnünk. Nyilván nem lesz sok idő a specifikus felkészülésre, de úgy érzem, hogy ha ezt a lendületet ki tudjuk használni és elég bölcsek vagyunk ehhez, akkor mindenféle hiányérzet nélkül bele tudunk menni ebbe a találkozóba”.

A rangadónak ezúttal nem a Continental Aréna, hanem a Zrínyi Ilona Gimnázium ad otthont. Az összecsapás 18:00-kor veszi kezdetét, a játékvezető Adler László és Sík Barbara lesz, a Hunvolley TV pedig élő közvetítést ad.