Mindegy, hány szettben, de a győzelem a cél vasárnap!

Vasárnap 17:00-kor a Szent Benedek Röplabda Akadémiát fogadjuk az Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén. A három győzelemig tartó csatában 2–0-ra vezetünk, azaz egy újabb sikerrel megválthatjuk a jegyünket a döntőbe!

Örök igazság a rájátszás világában, hogy a több nyert meccsig tartó párharcokban mindig az utolsó győzelmet a legnehezebb behúzni. „Szerencsére” az első kettő sem volt sétagalopp a Balatonfüred ellen, hiszen két ötszettes találkozóval tettünk szert a 2–0-s előnyre, a cél pedig az, hogy mindegy, milyen módon, de vasárnap szerezzük meg a harmadikat is, ami egyben azt is jelentené, hogy ismét bejutunk a döntőbe.

Molcsányi Rita szerint megvan a jó és a rossz oldala is annak, hogy eddig két maratont futottunk az elődöntő során:

„Szerintem pont ez az egyik erőssége a csapatnak, hogy szinte az összes 3:2-es mérkőzést meg tudtuk nyerni és nem inogtak meg a kezek a szorosabb szituációkban. Persze jobb lenne minden meccset 3:0-ra hozni, mert mindenki kipihentebb és boldogabb lenne, de ez előny is lehet abból a szempontból, hogy a későbbiekben ezeket a tapasztalatokat tudjuk hasznosítani és nem mondjuk a döntőben kerülünk először ilyen helyzetbe.”

Tóth Gábor is úgy gondolja, nem érdemes bosszankodni a történtek miatt, arra kell építeni, amiben jobbak vagyunk:

„Elvesztettük a második meccs felett a kontrollt, amit nem éreztem indokoltnak. A harmadik szettben hibáztunk meccslabdánál, de aztán megint tanúbizonyságot tettünk arról, hogy egy csapat vagyunk, közös az érdek és borzasztó nagy szívvel harcolunk. Erősek vagyunk, de a szezon végén meg kellene tanulnunk ezt az erőt optimálisabban beosztani. Igazságos a 2–0-s vezetés, mert mi éltünk a lehetőségeinkkel. Fizikálisan jobb állapotban vagyunk annak ellenére, hogy náluk talán nagyobb a mozgástér a cserelehetőségeket illetően, szóval nem félek attól, hogy hosszú meccs lesz, rövid pedig csak akkor lehet, ha mi gyorsan nyerünk. Most kizárólag erre kell fókuszálni, nem az előző kettőre és nem is a tétre, mert az nem vezet jóra. Lépésről lépésre, szettről szettre kell építkeznünk.”

A felkészülés módja a thrillerek ellenére sem változott, persze némi finomhangolás és módosítás azért várható a vasárnapi ütközetre is. Tóth Gábor kifejtette, hogy sok elemben van még mindig hova fejlődni, de ez egy folyamat és nem kritika. Paradox módon továbbra is olyan csapat vagyunk, amely sokkal eredményesebb negatív nyitásfogadásban, ez persze részben jó dolog, viszont jobban kell sáfárkodni azokkal a lehetőségekkel, amikor könnyebb a támadásépítés. Csapatkapitányunk pedig azt tette hozzá, hogy örülne, ha ez a meccs izgalommentesebb lenne, de nyilván nem ezt vetíti előre az első kettő. Azt várja, hogy ugyanúgy küzdjön a csapat, mint eddig, menjen el minden egyes labdáért, aztán majd kiderül, hogy ez vasárnap mire lesz jó.

Kezdés ezúttal 17:00-kor a Városi Sportcsarnokban, a találkozót Bátkai-Katona Ágnes és dr. Árpás Krisztina vezeti. Jegyek még kaphatók partnerünk, a TIXA oldalán!