Tóth Gábor: Felvesszük az ünneplő ruhánkat és elmegyünk harcolni!

Május 6-án, szombaton véget érhet a szezon a Folyondár utcában, mi persze azért utazunk oda, hogy ezt megakadályozzuk. A Vasas 2–0-ra vezet a három győzelemig tartó döntőben, miután a hazai 3:1 után Békéscsabán 3:0-s sikert aratott. 

Az óbudaiak otthon bajnokavatásra készülnek, de ezt például tavaly is sikerült elrontanunk és visszavittük a szériát a Viharsarokba. Más kérdés, hogy akkor a finálé addigi része jóval szorosabban alakult, míg idén egyelőre nehéz megkérdőjelezni a címvédő fölényét. A játékunk sokat javult a keddi ütközetre, viszont az első és a harmadik játszma hajrájában is kiengedtük a kezünkből az irányítást, amiért drágán megfizettünk. Tóth Gábor ebben látja a potenciált a javulásra:

Ki kell használni az adódó lehetőségeinket, amíg ezt nem tesszük meg, addig nincs miről beszélni. A végjátékokban hibázunk és nem tudjuk nyomás alá helyezni a Vasast, amely klasszisokkal jobb csapat annál, minthogy ne éljen ezzel. Nem pazarolhatunk el szettlabdákat.” 

Az ilyen szituációban mindennél fontosabb a mentális felkészültség és erő, és persze a hit. Bodnár Dorottya is erre hívta fel a figyelmet:

„Először is, a legfontosabb az, hogy elhiggyük, igenis képesek vagyunk rá. Ez a csapat a szezon közben is megmutatta már, hogy fel tud állni a nehéz helyzetekből, csak hinnünk kell benne, magunkban és egymásban. Mindkét csapat ismeri már egymást, itt ez a döntő a mentális részről is szól. Szombaton fontos lesz, hogy egy-két hiba után is ugyanazzal a lendülettel menjünk tovább, és ne ragadjunk be, gyorsabban ki kell lépnünk és megoldást találnunk az adott szituációkban.”

Centerünk hozzátette, hogy értelemszerűen mindenkit megviselt a vereség, főleg úgy, hogy az első és a harmadik szett is a kezükben volt, de ki kell zárni azt, hogy eddig mi volt, a fontos, hogy mi lesz és csak a szombati mérkőzésre szabad fókuszálni. Tudja és bízik is abban, hogy képesek lesznek meghosszabbítani a párharcot.

Világos, hogy harc nélkül nem fogjuk feladni, de nem elég a szív, tiszta fejre is szükség lesz. Vezetőedzőnk bízik abban, hogy megfelelő hozzáállással lépünk pályára szombat este.

„Az a feladatunk, hogy felmenjünk Budapestre és az utolsó vérünkig harcoljunk. Át kell lépnünk a saját árnyékunkat és be kell húznunk azokat a szetteket, amik már szinte „meg vannak nyerve”. Ezeket kedden nem a Vasas nyerte meg, hanem mi veszítettük el. Számos olyan fordulópont volt a szezonban, amiből a társaság töltekezhetett mentálisan. Extra magas szintű fókuszra lesz szükség és nem engedhetjük meg, hogy akármi kizökkentsen bennünket, nem úgy, mint eddig. Nyomás alatt vagyunk, de egyrészt a Vasas is, másrészt egy döntő mindig a sport ünnepe. Úgyhogy felvesszük az ünneplő ruhánkat, kifényesítjük a cipőnket és elmegyünk harcolni.”

A találkozó 19:30-kor kezdődik a Folyondár utcában, a játékvezetők Adler László és Kiss Zoltán Attila lesznek, az M4 Sport+ pedig élőben közvetíti.