BRSE-játékosok a korosztályos válogatottakban!

Zajlik az utánpótlás nemzeti együttesek felkészülése, soraikban többen klubunk növendékeivel.

Az U15-ös együttes Halász Márta szövetségi edző irányításával többek közt Békéscsabán is edzőtáborozik majd, a csabai színeket Mészáros Nóra képviseli. Itt még nincs meg Eb-selejtező konkrét időpontja, az összetartáson a keret kialakítása zajlik.

Az U17-es csapat Horváth András vezetésével készül az Európa-bajnokságra, ahol a magyar érdekeltségű csoportnak a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad otthont július 11. és 19. között. A bő keretben hét játékosunk volt érintett, a szűkítést követően Fekete Ramóna, Gajdács Lina, Nánási Zoé és Matuska Orsolya képviselik a csabai színeket. Velük is beszélgetett a Magyar Röplabda Szövetség, a lányok pedig az alábbiakat osztották meg az eddigi élményekből.

Matuska Orsolya (átló): 

„Nagyon szeretem a sportágat, mindenképpen folytatnám gimnázium után is, és amint lehetőségem lesz, felnőttben játszani. Az Eb-n az a legfőbb cél, hogy mindenki élvezze a játékot és játszhasson, persze szeretnénk nyerni, valamint minél jobb helyezést elérni. Fontos, hogy mindenki a legtöbbet tudja kihozni magából.”

Fekete Ramóna (feladó): 

„Nagyon sokszínűek vagyunk, több egyesületből érkeztünk és nem csak egy korosztályban játszunk, ezt szerintem fogjuk tudni használni. Jó lesz megismerni a nemzetközi szintet, ezt is tudjuk majd a jövőben hasznosítani, a kulcs, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat és betartsuk azt, amit az edzőnk kér.”

Nánási Zoé (libero): 

„Jó a csapat, sikerült egymással barátságokat kötni; sokat is tudunk fejlődni technikailag, fizikailag és fejben is. A maximumra törekszünk és szerintem egy jó helyezést is elérhetünk.”

Gajdács Lina (ütő):

„Nagyon jó a légkör, egy ideje már együtt vagyunk, volt időnk összekovácsolódni. Vannak hasonló személyiségek, ami könnyebben összehoz minket. Szeretnék magamhoz képest a legjobban teljesíteni és elérni azt a célt, amit kitűzök magam elé.”

A világbajnokságra készülő U19-es válogatott keretbe pedig Mikus Ninát hívta be Kőnig Gábor.

Hasznos felkészülést és sok sikert kívánunk!