Miénk a Boraqua Kupa!

Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza 3:1 (-20, 17, 22, 19)
Boraqua Kupa felkészülési torna, Békéscsaba, 500 néző.
Vezette: Halász, Dr. Árpás.

Békéscsaba: Kump 2, Strumilo 6, Stepanenko 24, Pintér 5, Aydinogullari 3, Gergácz. Csere: Molcsányi (libero), Kotormán, Budai 5, Bodnár 5, Stanchulova 19.

A Boraqua Kupa felkészülési torna zárónapján a házigazda Swietelsky-Békéscsaba a Fatum-Nyíregyháza együttesével mérkőzött meg a tornagyőzelemárt.

Csapatunk álmosan kezdte a találkozót, amit remekül használt ki ellenfelünk. Pillanatok alatt jelentős különbség alakult ki, melyen csupán kozmetikázni tudtunk, nem férhetett kétség a Nyíregyháza szettgyőzelméhez.
A folytatásban aztán felvettük az elénk dobott kesztyűt, parázs csata bontakozott ki. A sérüléssel küzdő Iveta Stanchulova remekül szállt be, valamint Dominika Strumilo helyett érkezett Budai Viktória is, aki szintén hasznosan röplabdázott, összességében meggyőző teljesítménnyel egyenlítettünk ki.
A harmadik játékrészben nem csökkent a tempó, élvezetes küzdelem folyt a pályán, feszültségből sem volt hiány. Stanchulova továbbra is tarthatatlan volt, Margarita Stepanenko pedig ugyancsak termelte a pontokat becsülettel.
Jöhetett a negyedik felvonulás, ahol bár érezhetően fáradtak a felek, több hiba csúszott be, de csapatunkat vitte a szíve előre. A játszma derekán aztán sikerült átvennünk a vezetést, az előnyünket pedig növelni is tudtuk a végjátékig, amit biztos kézzel húztunk be.

A négyszettes győzelem azt jelenti, hogy első helyen végeztünk a Boraqua Kupán 4 ponttal, megelőzve a 3 pontos Kaposvárt és a 2 pontos Nyíregyházát!

Tóth Gábor:

„Őszintén szólva tanácstalan voltam az első szettben, mert bár alaposan felkészültünk az ellenfélből, ebből semmi nem látszódott a pályán. Aztán addig kevertük a kártyákat, amíg megtaláltuk az optimális felállást. A küzdeni tudásra nem lehetett panasz, illetve biztató a sérülésből visszatérő játékosaink formája is.”