U13: Hibátlan hazai torna

November első hétvégéjén az U17 és U13-as csapataink álltak csatasorba.

🟦 U17 I. osztály

Vasárnap Kecskeméten lépett pályára a BRSE U17 I. osztályú csapata, ahol a házigazda mellett a Nyíregyházával csaptunk össze. A Kecskemét ellen az első két játszmában biztonsági játékot játszottak a csabaiak, de időben sikerült váltaniuk és a harmadik szettől hatékony támadásokkal sikerült megnyerniük a mérkőzést. A nyíregyházi csapat ellen magabiztosan kezdtek és a lelkesedés nem csökkent, az előző fordulóhoz képest javult a támadás és a nyitásfogadás is stabilabb volt.

Eredmények:
Kecskemét–BRSE 2:3 (18, 18, -5, -24, -15)
Nyíregyháza–BRSE 3:0 (22, 19, 16) 

BRSE: Samu Lili, Kollár Kamilla, Tóth Szonja Szófia, Ijjas Zsófia, Nagy Panka Julianna, Hermeczi Bernadett, Kocsondi Sára, Szél Luca Ágota, Baji Panni, Szalay Szonja, Szikora- Pribojszki Petra, Farkas Andrea, Bánfi Panna, Fekete Boglárka. Edző: Tompa Brigitta.

Tompa Brigitta: 

„Örültem, hogy az első fordulón elkövetett hibákból tanultunk és mentálisan is fejlődtünk. Bizakodva várjuk a következő fordulót. Gratulálok a lányoknak.”

🟦 U17 III. osztály 

Vasárnap hazai környezetben ért minket a soron következő megmérettetés. A fordulót a Szeged együttesével indítottuk, ahol fegyelmezett játékkal és jó nyitássorozatokkal egy jó hangulatú meccset tudtunk játszani, amit magabiztosan meg is nyertünk. Ezután a lányokkal egy kis pihenő után a debreceni csapattal mértük össze erőinket. Ezen a mérkőzésen már nem tudtunk olyan stabilan játszani, mint az elsőn, de ettől függetlenül végig küzdött az egész csapat, és akik csereként kerültek pályára, ők is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz, ezzel egy szoros meccset tudtunk összehozni, de sajnos az ellenfél ügyesebben játszott, így a napot egy vereséggel zártuk.

Eredmények:
BRSE–Szeged 3:0 (6, 13, 12)
Eötvös–BRSE 3:0 (15, 20, 20)

BRSE: Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Laczó Fruzsina Mira, Kazár Boglárka, Rácz Hanna, Kender Eszter, Vozár Tünde, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

„Összességében büszke vagyok a lányokra, mindenki szépen küzdött. Nyilván voltak hibáink amiket igyekszünk kijavítani majd, de számomra egy abszolút pozitív élmény volt.”

🟦 U13 I. osztály

Szombaton a Békéscsabai Röplabda Akadémián rendezték az U13 I. osztály következő fordulóját. Az első találkozót a messziről érkező Szombathely csapata ellen kezdte a BRSE együttese. Szép labdameneteket láthatott a nagy számmal kilátogató publikum, ahol nem csak a nyitások domináltak. A lefújáskor a csabai lányok örülhettek a 3:1-es győzelemnek. A második ellenfél már közelebbről, Szegedről érkezett. Ezen a mérkőzésen inkább a nyitások hatékonysága került előtérbe és a házigazda játszmaveszteség nélkül tudta abszolválni a mérkőzést.

Eredmények:
BRSE Fehér–SZOSI A 3:1 (15, 21, -21, 7)
Szegedi RSE Narancs–BRSE-Fehér 0:3 (11, 17, 22)  

BRSE: Bohus Réka, Botyánszki Málna Boróka, Bócsik Lili, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka. Edző: Németh Ferenc. Másodedző: Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Ebben a fordulóban sikerült minimalizálni a hibák számát és a taktikai utasításokat betartani. Amikor bátran játszottunk, akkor szépen alkalmaztuk az új elemeket is amikkel sikerült bővítenünk a játékunkat.”