Kockázatot kell vállalni, csak így vehetjük fel a kesztyűt!

Szerda este Bielsko-Bialában belekezdünk a CEV-kupába is, ahol a legjobb 32 között a Tauron Liga éllovasával, a BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala együttesével vívunk meg. A találkozó előtti napon Dominika Strumilóval és Tóth Gáborral beszélgettünk, előbbi számára igencsak különleges lesz ez a csata.

Hogy kaphattunk-e volna erősebb ellenfelet a CEV-kupa első körében, az lehet vita tárgya, az viszont biztos, hogy jobb formában lévőt aligha. A BKS Bostik ZGO Bielsko-Biala jelenleg 100 százalékos teljesítménnyel, hibátlan mérleggel és szettveszteség nélkül vezeti a világszinten is kiválónak számító lengyel bajnokságot, bő két hete a nemzetközileg is meghatározó és címvédő LKS Commercecon Lodz otthonában is 3:0-s győzelmet aratott. Lengyel, észt és korábbi brazil válogatott játékosok adják a csapat gerincét, nem véletlen, hogy Tóth Gábor is úgy jellemezte az előttünk álló párharcot, mint az év legnagyobb kihívása.

Vezetőedzőnk úgy látja, készen állunk a feladatra és az első mérkőzésre:

„Azt nem lehet mondani, hogy eddig egyenletes teljesítményt nyújtottunk volna, viszont azt gondolom, hogy ha egy picivel stabilabbak tudunk lenni, főleg mentálisan, azaz akkor is tartjuk magunkat a tervhez, ha az nem hoz azonnal eredményt – hiszen a túloldalon van képesség és nem véletlenül vezeti a Bielsko-Biala a bajnokságot – akkor lehetnek olyan pontok, amikben talán meglephetjük őket. Kockázatot kell vállalni és el kell tudni viselni, ha néha nem úgy sül el, de csak így vehetjük fel a kesztyűt és lehetünk eredményesek. Bizonyos helyzetekben olyan rizikót kell meghúzni, amire a magyar bajnokságban talán nincs szükség. Ezek olyan lehetőségek, amik gyümölcsözhetnek, ha nem hagyjuk abba és nem ijedünk meg attól, hogy elsőre nem jön össze.”

Tóth Gábor kiemelte, hogy a Bielsko-Biala nagyon stabil rendszerrel dolgozik, nem bonyolítja túl a röplabdát, ami vezetőedzőnk számára is szimpatikus felfogás. 

„Rendkívül jó képességű játékosaik vannak, borzasztó kiegyensúlyozottak és remek atmoszféra uralkodik a csapatban, ez a három fő jellemzőjük. Az a célunk, hogy megtörjük a stabilitásukat és olyan irányba tereljük őket, ami kívül esik a komfortzónájukon. A tavalyi Schwerin félelmetesebbnek tűnt videón, de minden a pályán fog eldőlni.”

Az biztos, hogy ellenfelünk határtalanul motivált lesz, hiszen 10 év elteltével tér vissza az európai kupaporondra, azaz a szerdai lesz az első hazai nemzetközi tétmeccsük egy évtizedet követően, a pokoli hangulat garantált.

Nemcsak a hazaiak számára lesz speciális a szerdai összecsapás, hanem Dominika Strumilónak is. Belga nyitásfogadó ütőnk lengyel szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, és minden egyes alkalommal hazatér Lengyelországba, egyértelműen otthon érzi magát.

„Mindig különleges itt pályára lépni, legyen szó klubról vagy válogatottról, ilyenkor általában boldog és izgatott vagyok. A rokonaim az ország másik végében élnek, és hétköznap lévén nem igazán van lehetőségük arra, hogy megnézzék ezt a mérkőzést, de anyukám itt lesz. Remélhetőleg lesz egy kis időnk a meccs után, amit együtt tudunk tölteni.”

Dominika arra is kitért, hogy egyáltalán nem tart az ellenféltől és a találkozótól sem, a lényeg, hogy a csapat a saját játékára koncentráljon, a legjobb arcát mutassa és hozza ki magából a maximumot.

A párharc első felvonása szerdán 18:00-kor kezdődik, a visszavágót egy héttel később, november 15-én rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, amire EZEN A LINKEN már kaphatók a jegyek.