Három győzelem az U17-eseknél!

Az elmúlt hétvégén az NB I-es csapatunk mellett az U17-esek és az U13-asok is pályára léptek.

🟦NB I

Három szettben szenvedett vereséget hazai pályán fiókcsapatunk, miután a Vasas vendégjátékára csak a 3. szettben talált némi ellenszert Nagy Attila együttese. Az egész mérkőzés alatt rendkívül gyenge nyitásfogadás és sok egyéni hiba jellemezte a hazai oldal játékát, így a fővárosi rivális megérdemelten vitte el a három pontot.

NB I Alapszakasz 8. forduló:
Békéscsabai Röplabda SE–Vasas SC 0:3 (-12, -17, -19)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 150 néző. V.: Takács, Bibók.

BRSE: Gergácz 5, Mikus 7, László 1, Budai 2, Korcsok, Szatmári 4. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Fekete G. 4, Fekete R., Szalay, Gajdács 6. Vezetőedző: Nagy Attila.

Vasas SC: Kiss L. 9, Fekete F. 10, Olcsváry 11, Sinka 12, Rieder 9, Märcz 5. Csere: Stankovics (libero), Szemler. Vezetőedző: Kőnig Gábor.

Nagy Attila:

„Nyitásfogadás nélkül nehéz, illetve az alapjátékban sem voltunk pontosak, azokból a labdákból, amikből lehetett volna építkezni. Összességében minden poszton jobban játszott a Vasas, így nem is lehetett más a vége.”

Kőnig Gábor:

„Úgy éreztem, most játszottunk a legösszeszedettebben a szezon során, remélem, ezt tudjuk majd folytatni. Ma nagyon jól nyitottunk, ezek után a védekezésből jól támadtunk vissza, és okosan is röplabdáztunk: ha kellett, határozottan, ha kellett, a megbeszélt taktikát alkalmazva. Annak pedig külön örülök, hogy a szurkolóink megvárták a mi meccsünket is, ami után így együtt ünnepelhetünk.”

🟦 U17 I. osztály

Vasárnap Újpesten szerepelt a BRSE U17 I. osztályú csapata, ahol a hazaiak mellett a Szent Benedek Röplabda Akadémiával csapott össze. Az első találkozón a fürediek háromszettes diadalt arattak, a másodikon viszont a csabai lányok szetthátrányból fordítva szerezték meg a három pontot a házigazda ellen.

Eredmények:
SZBRA–BRSE 3:0 (23, 26, 22)
UTE-BRSE 1:3 (21, -22, -17, -18)  

BRSE: Samu Lili, Kollár Kamilla, Tóth Szonja Szófia, Ijjas Zsófia, Nagy Panka Julianna, Gulyás Bernadett, Kocsondi Sára, Mészáros Petra, Szalay Szonja, Liberók: Szikora-Pribojszki Petra, Bánfi Panna, Fekete Boglárka, Szél Luca.

Tompa Brigitta: 

„Az első mérkőzésen sok hibával játszunk, de előremutató volt a játékunk és motiváltan távoztunk a pályáról. Az újpesti csapat ellen az első szettben a kicsit bátortalan támadásunk miatt nem sikerült nyernünk, viszont a második szettől kezdve sikerült stabilizálni a nyitásfogadásunkat és a bátor támadásoknak köszönhetően sikerült megnyernünk a mérkőzést! Büszke vagyok a csapatra, hiszen minden taktikai utasítást betartottak! Ezzel lezártuk az alapszakaszt, és egy hosszabb felkészülési időnk van a középszakasz megkezdéséig.”

🟦 U17 III. osztály

Vasárnap Miskolcra látogattunk az alapszakasz utolsó fordulójában, ahol a Kunhegyes csapata ellen kezdtünk. Ezen a meccsen még eléggé hullámzó volt a csapat teljesítménye, ami az eredményen is meglátszott. Viszonylag sok hibával kezdtük a mérkőzést, de ahogy mentünk bele a játékba, egyre jobban belelendültünk és sikerült egy hosszú és izgalmas meccset játszanunk. A második találkozón a hazaiak ellen léptünk pályára, ahol már sokkal jobban tudtunk játszani. A második szettben ugyan volt egy mélypontunk és emiatt azt a játszmát el is buktuk, de utána új erőre kapva magabiztosan be tudtuk fejezni a mérkőzést.

Eredmények:
BRSE Kék–Kunhegyes 3:2 (17, -25, 15, -25, 7)
BRSE Kék–Miskolc 3:1 (21, -15, 18, 18)

BRSE: Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Kazár Boglárka, Rácz Hanna, Vozár Tünde, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta, Nedró Luca, Szalai Eszter Flóra. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

Kifejezetten jó volt látni, hogy a lányok betartották a megbeszélt taktikákat, és hogy mindezt jó hangulatban és fegyelmezetten tették.”

🟦U13 I. osztály

Szombaton Jászberényben rendezték az U13 I. osztály utolsó alapszakasz-fordulóját, a minitorna második mérkőzésén az UTE csapatával mérte össze tudását a BRSE gárdája. Az első két szett nagyon izgalmas és fordulatos játékot hozott, azonban mindkét esetben a fővárosiak kerekedtek felül. A második találkozón a házigazda jó nyitásokkal és határozott játékkal tudta kézben tartani a játszmákat, ennek ellenére az első két szett itt is szorosra sikerült.

Eredmények:
UTE U13 Lila–BRSE Fehér 3:0 (24, 21, 11)
BRSE-Fehér–Jászság Röplabda Akadémia Kék 0:3 (20, 20, 15)

BRSE Fehér: Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Két rangadót játszottunk, úgy gondolom, fel tudtuk venni a versenyt a másik két csapattal. Több variációt és több játékelemet is sikeresen ki tudtunk próbálni, illetve mindenkinek tudtam játék lehetőséget biztosítani.”