Nagyon fontos ez a hét, csak előre szabad nézni!

Újabb rangadó következik az Extraligában, hiszen négy nappal az éllovas és címvédő Vasas Óbudát követően a második helyen álló MÁV Előre Foxconn érkezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokba.

A negyedik fordulóból elhalasztott találkozón azt a MÁV Előrét fogadjuk, amely velünk azonos pontszámmal, 13 egységgel áll úgy, hogy öt győzelem mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el, méghozzá hazai pályán a Vasas ellen.

A piros-kékek az előző hétvége csúcsmeccsén ellenünk is sikerrel szerepeltek annak ellenére, hogy mérkőzéslabdánk is volt az ötödik játszmában. Ennek az éremnek is két oldala van, hiszen egyfelől mi vagyunk az első csapat, amely pontot rabolt a bajnoktól, de kicsit keserű is a szánk íze az elpuskázott lehetőségek miatt.

„Pozitív, hogy képesek vagyunk bárkivel felvenni a kesztyűt, de ezzel együtt is ez egy elszalasztott esély volt, amit ki kellett volna használni, persze a meccslabdáig is pozitív jelenetek juttattak el. Magas szintű röplabda volt mindkét oldalon, kevés ki nem kényszerített hibával, jó és hosszú labdamenetekkel, kemény szervákkal, igazi csemege volt a 140 perc, amit én is biztosan élveztem volna, ha a lelátóról nézem” 

– utalt vissza Tóth Gábor a szombati ütközetre, aki reméli, lesz még hasonló lehetőségünk a Vasas ellen a jövőben, de azt is hozzátette, hogy most már előre néz és ezt kéri a teljes társaságtól is. Ez a hét rendkívül fontos, hiszen jön a következő feladat a MÁV Előre ellen, ami szintén rangadó, tekintve a két csapat jelenlegi bajnoki pozícióját, vasárnap pedig a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen megkezdjük a Magyar Kupa negyeddöntőjét Budapesten, ahol szintén a győzelem a cél.

A MÁV Előre Foxconn is a három pont reményében érkezik Békéscsabára, az együttes vezetőedzője, Lukasz Przybylak arról beszélt, hogy tudják, milyen erős ellenfél vagyunk, tisztelnek is minket, de kemény csatára készülnek, ahol két különböző stílus fog találkozni. Be akarják bizonyítani, hogy bárkire veszélyesek lehetnek, ahogyan ezt megtették pénteken a Nyíregyháza ellen is.

A nyáron jelentősen megerősített székesfehérvári együttes a 6. fordulóban 3:0-ra múlta felül otthon a Fatumot, ami az ötödik sikere volt ebben az idényben (ez pont annyi, mint amennyit a tavalyi szezonban az alapszakaszban és a rájátszásban együttvéve aratott a gárda), azaz az előrelépés nemcsak a keretet alkotó nevekben, hanem a pályán is látható. A holtszezonban többek között olyan nevek érkeztek, mint Vezsenyi Adrienn, Pallag Ágnes, Vacsi Evelin, vagy az ismét játékra jelentkező Király-Tálas Zsuzsanna, a légiósok közül pedig a Mladost Zagrebből ismerős Josipa Markovic. 

„Tapasztalt játékosok alkotják a MÁV Előre csapatát és van egy konkrét elképzelés, hogy mit szeretnek játszani. Nagyon kellemetlen ellenfelek és ezt többször is bizonyították, valamint az is elhangzott már párszor, hogy ellenünk is szeretnék megmutatni, mit tudnak. Az egyéni motivációk kulcsszerepet játszhatnak majd, arról nem is beszélve, hogy Tálas Zsuzsanna és Pallag Ágnes személyében helyi születésű vagy itt remek eredményeket elérő játékosok szerepelnek náluk, akik biztosan eltökéltek lesznek, hogy jó teljesítményt nyújtsanak ellenük, mi viszont ezt szeretnénk megakadályozni” 

– fogalmazott Tóth Gábor.

Kezdés szerdán 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Halász Tibor és Halász Enikő vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti. Jegyek még kaphatók EZEN A LINKEN!