A horvát éllovas ellen zárjuk a nemzetközi évünket

Még mielőtt beköszöntene a karácsony, ismét nemzetközi vizekre evezünk, kedden ugyanis a Dinamo Zagrebet fogadjuk a MEVZA-kupában.

Ahogyan arról már volt szó, a nem túl régen alapított Dinamo folyamatosan fejlődik, 2022-ben bajnoki és kupabronzot szerzett, míg a tavalyi szezonban ezeket ezüstre cserélte, jelenleg pedig vezeti a pontvadászatot, köszönhetően annak, hogy legutóbb legyőzte idegenben a városi rivális Mladostot. A Challenge-kupában is szépen menetelt a csapat és csak aranyszettben esett ki a PAOK-kal szemben, a MEVZA-ban pedig egy győzelemmel és két vereséggel áll, igaz, nem mindig ugyanazzal a kerettel állt ki.

„Nem véletlen a Dinamo helyezése a horvát bajnokságban, egy nagyon jól összerakott, komplett kezdőjű gárdáról van szó. Jó színvonalú találkozó lesz a holnapi, mi pedig szeretnénk pozitívan elköszönni karácsony előtt a szurkolóktól. Ez két felvonásos lesz, az első jön kedden, és fontos, hogy jól szerepeljünk, mert nem szeretnénk a MEVZA-ban az utolsó meccsekre hagyni a legjobb 4-be kerülést. A fejlődés szempontjából is kulcs, hogy színvonalas nemzetközi meccseket játsszunk, mert az itt szerzett rutin el is döntheti felénk a szoros meccseket akár a magyar bajnokságban, akár a kupában. Minél többet tudnak együtt dolgozni és játszani a játékosok, annál jobban erősödhet az egység” 

– mondta Tóth Gábor, aki a videózások tapasztalatairól is beszámolt. Úgy véli, a Dinamo teljesen eltérő stílust képvisel a Mladosthoz képest: másként védekeznek, más felfogásban használják a centereket és a feladóátló stílusa is másmilyen, szóval nincs sok párhuzam a két együttes között.

A horvátoknál igen sok a fiatal játékos, de belőlük nálunk sem lesz hiány: Kump Alíz meggyógyult, de Mikus Nina és Gergácz Olga is a csapattal edz, Glemboczki Zóra viszont az NB I-es kerettel készül, a szakmai stáb ugyanis nem volt elégedett a közelmúltbeli teljesítményével és úgy véli, saját nevelésű ütőnk a fiókcsapatnál ismét formába lendülhet.

„A fiatalok szerepe majd a meccs hevében dől el. Az ember két okból cserél: ha úszik a hajó vagy ha nagyon megy, és a Dinamo ellen nem számítok egyikre sem. Bízom a kezdő hatosban, apró változások persze jöhetnek, de ilyen szempontból ez nem fog különbözni más meccstől”

– tette hozzá a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője.

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, jegyek még kaphatók EZEN A LINKEN!