Győzelemmel és sok-sok labdával készülnénk a karácsonyra!

2023 utolsó hazai fellépése következik a Swietelsky-Békéscsaba számára, amely pénteken a KNRC-t fogadja a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Karácsony közeledtével a klub nemcsak győzelemmel, hanem jótékonysági akcióval is készül.

Az Extraliga 9. fordulójában a Kaposvár látogat hozzánk, mindössze két nappal szenteste előtt. Hosszú szünetre nem számíthat a csapat, hiszen december 30-án már az UTE otthonában lesz jelenése, de karácsony alkalmából mindenki szeretne győzelemmel kedveskedni a szurkolóknak, és természetesen az sem mindegy, hogy erre a rövid leállásra ki milyen lelkiállapotot visz magával. Tóth Gábor úgy véli, ilyen szempontból is fontos ez a találkozó:

„A Kaposvárban mindig volt egy olyan motiváció, hogy előrébb jusson, ezt az akaraterőt sosem lehet lebecsülni. Ahogy a csapatot sem, nagyon stabil és komplett gárdáról van szó. De, ahogy mindenkinek, úgy nekik is megvannak a gyenge pontjaik, amiken fogást lehet találni, ebben a rövid időben ezeket próbáltuk elemezni. Két napot tudtunk készülni, de ennek elégnek kell lennie. Jó röplabdát és sportélményt, no meg természetesen győzelmet szeretnénk ajándékozni a kilátogatóknak, és így elvonulni a karácsonyi pihenőnkre.”

Ahogy vezetőedzőnk mondta, a KNRC az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat eddig a bajnokságban: 8 forduló után 4 győzelemmel és 4 vereséggel áll, a teljesítményének képlete pedig viszonylag egyszerű: azokat, akik mögötte állnak a tabellán (Nyíregyháza, UTE, SZBRA, DVTK) legyőzte, akik viszont előtte vannak (MÁV Előre, Békéscsaba, Vasas), azoktól mind vereséget szenvedett, a Vasas ellen kétszer. Ami a mi meccsünket illeti, a 2. körben magabiztos, 3:0-s sikert arattunk a somogyi megyeszékhelyen, azzal szereztük meg szezonbeli első győzelmünket.

„Ősszel jól játszottunk Kaposváron, de azóta ők is fejlődtek. Amit ott mutattunk, az akár elég lehet most is, de nem szeretnék latolgatni, mert ebben a sportágban minden a feje tetejére állhat egy pillanat alatt. Agresszívan és taktikusan kell röplabdáznunk, erre képesek vagyunk és ezt bizonyítottuk már, de azt is, hogy ha nincs meg a megfelelő fókusz, akkor lehetnek nehéz pillanataink, főleg egy ilyen stabil csapat ellen. Jobbnak tartom őket, mint a Balatonfüredet vagy a Nyíregyházát, tehát semmiképp sem lefutott ez a meccs, jó teljesítményt kell nyújtanunk taktikailag, mentálisan és fizikálisan is ahhoz, hogy nyerhessünk”

– fogalmazott Tóth Gábor.

Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót Adler László és Horváth Miklós vezeti. Jegyek EZEN A LINKEN még kaphatók, de aki labdával érkezik, az a „Hozz egy labdát egy mosolyért!” elnevezésű akciónk értelmében ingyen tekintheti meg a mérkőzést.