Újpesten zárjuk a 2023-as évet, de nem mindegy, hogyan

2023 utolsó előtti napján sem maradunk extraligás röplabda nélkül, ugyanis Újpestre látogatunk a 10. fordulóban.

Az UTE ellen hivatalosan otthon lépnénk pályára a 10. körben, ám a két klub a Magyar Röplabda Szövetség jóváhagyásával korábban megcserélte a pályaválasztói jogokat, aminek értelmében mi láthattuk vendégül a fővárosiakat a 3. játékhéten. Az október 27-i találkozót 3:0-ra nyertük imponáló játékkal, a lila-fehérek csak egyszer, a harmadik szettben tudták átlépni a 15 pontot.

Legutóbb bő négy évvel ezelőtt, még 2019 karácsonya előtt szenvedtünk vereséget az Újpesttől, azóta nyolc mérkőzést játszottunk ellenük, és ezeken kivétel nélkül minden alkalommal megszereztük a három pontot.

Most azonban más szelek fújnak, mert ugyan mi a 3., riválisunk pedig a 6. helyet foglalja el a tabellán, az elmúlt hetek teljesítménye alapján szurkolóink joggal aggódhatnak a meccs sorsa miatt. A karácsonyi előtti, Kaposvár ellen otthon elszenvedett háromszettes vereség óta egy hét telt el, a játékosok és a stáb pedig három nap pihenőt kaptak, hogy egy kicsit feltöltődjenek szeretteik körében és eltereljék gondolataikat a röplabdáról. A kitisztított fejekre és az új lapra minden eddiginél nagyobb szükség van, ennek az első tesztjére pedig még idén sor kerül.

„Folyamatosan reményt adunk az ellenfeleknek, akik olyan mentalitással jönnek Békéscsabára, hogy hol mutassák meg, ha nem itt… Ez a normális egyébként, és erre nekünk néha nem megfelelő a reakciónk. De nem a múlt a lényeg, ki kell zárni, amennyire lehet, mert három nagyon fontos mérkőzésünk jön. Ismét bizonyítanunk kell, nem később, nem januárban, hanem mostantól. Szép gesztus, hogy elnézést kérünk a szurkolóktól, de tettekkel és eredményekkel is muszáj lesz, hogy visszaszerezzük a reputációnkat”

– szögezte le Tóth Gábor, aki szerint az Újpest harcra készen fog várni minket, mert tudja a hazai csapat, hogy van keresnivalója. Mi viszont megtehetjük az első lépést a renoménk helyreállításához, ráadásul tévés mérkőzésről van szó. Aztán jön a MÁV Előre, ahol a második hely lehet a tét, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágója, azaz három élet-halál harc, már nincs lehetőség a javításra. 

„Nehéz feladat lesz mindegyik, de meg kell oldanunk, miközben lendületet vehetünk és ebből építkezhetünk. Ennek a lehetőségét nem lenne szabad elmulasztani, mert többet már nem biztos, hogy kínál az élet. Büszkén kell játszanunk, ennek kellene dominálnia szombaton”

– fogalmazott a vezetőedző.

Kezdés 18:00-kor, a találkozót Bátkai-Katona Ágnes és Halász Enikő vezeti, az M4 Sport pedig élőben közvetíti.