Győztes évkezdés az NB I-ben!

Folytatódtak az utánpótlás-bajnokságok, ezúttal minden csapatunk hazai pályán mutathatta meg, mit tud.

🟦 NB I

Idei első mérkőzésén a többnyire jó és határozott játékot bemutató NB I-es fiókcsapatunk hazai pályán nyert fővárosi riválisa, az MTK ellen. A fiatalok kiváló blokkteljesítménnyel tették emlékezetessé a szombati mérkőzést, és győzelmükkel feljebb léptek a tabellán.

Női NB I. 12. forduló:
Békéscsabai Röplabda SE–MTK Budapest 3:1 (16, -22, 13, 18)
Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 51 néző. V.: Suba, Bátkai-Katona.

BRSE: Gergácz 13, Mikus 15, Fekete G. 13, Gajdács 13, Korcsok 7, Fekete R. 2. Csere: Nánási, Erdei (liberók), Budai 4, Mészáros, Szatmári. Vezetőedző: Nagy Attila.

MTK: Kollár 11, Vigh 2, Réthelyi 4, Briga 7, Endrődi, Jakab 7. Csere: Divényi (libero), Kardos 16, Darvas 5, Teveli-Horváth. Vezetőedző: Bene Róbert.

Nagy Attila: 

„Idei első mérkőzésünk volt ez, kicsit tartottam attól, hogy nehezen fogunk játékba lendülni, azonban a vártnál sokkal jobban játszottunk, és a második szettben a 17:14-es vezetésünknél bekövetkezett hullámvölgy volt az egyetlen a meccsen. Gratulálok a csapatomnak, mert jó mentalitással léptek ma pályára, és ez a legfontosabb.”

Bene Róbert: 

„Remélem, elkezdi most már bántani a lányokat, hogy ennyi belefektetett munka után nem jön eredmény, és megérkeznek végre a mérkőzés első pontjára agresszívan és dühösen.”

🟦 U17 I. osztály

Vasárnap, hazai pályán szerepelt a BRSE U17 I. osztályú csapata, ahol a Vasas Kék és Piros csapata volt az ellenfél.

Eredmények:
BRSE–Vasas Piros 0:3 (-23, -19, -15)
Vasas Kék–BRSE 3:1 (-21, 15, 14, 19)

BRSE: Kollár Kamilla, Tóth Szonja Szófia, Samu Lili Csilla, Fekete Boglárka, Nagy Panka Julianna, Széll Luca Ágota, Bánfi Panna Petra, Ijjas Zsófia, Kocsondi Sára, Mészáros Nóra, Szalay Szonja, Szikora-Pribojszki Petra, Liker Boglárka. Edző: Tompa Brigitta.

Tompa Brigitta:

„A Vasas Piros ellen az első játszmában magabiztosan kezdtünk, majd a mérkőzés további részében nagy küzdelem után alulmaradtunk, de végig hajtott a csapat. A Vasas Kék csapata ellen szintén jól kezdtünk, sajnos a védekezésünk szétesett és nem tudtuk befejezni hatékonyan a labdameneteket. De végig harcoltak a lányok! Dolgozunk tovább és várjuk a folytatást!”

🟦 U17 III. osztály

Vasárnap hazai környezetben kezdhettük el a bajnokság középszakaszát az U17 III. osztályban, ellenfelünk a Kunhegyes és az Eger volt.

Eredmények:
BRSE Kék–Kunhegyes 1:3 (15, -22, -22, -24)
BRSE Kék–Eger 0:3 (-18, -14, -17)

BRSE: Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Kazár Boglárka, Vozár Tünde, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta, Kender Eszter, Laczó Fruzsina Mira. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

„A Kunhegyes ellen koncentráltan tudtunk kezdeni viszonylag kevés hibával, de sajnos ez a koncentráció nem tartott sokáig, a második szettől feljavultak az ellenfél szervái, ami rengeteg hibához vezetett. Mindezek ellenére egy szoros és küzdelmes meccset láthattunk. A egriekkel sajnos már nehezebb dolgunk volt, mert itt többször is előfordult, hogy a blokkunk felett támadtak, amiket nem tudtunk kivédeni. Ettől függetlenül igyekeztek a lányok a lehető legtöbbet kihozni a kialakult helyzetből, de sajnos nem sikerült szettet rabolnunk.”

🟦 U13 I. osztály

Vasárnap hazai környezetben fogadta a BRSE a Szolnok és a Kispest együtteseit az U13 I. osztály első középszakasz-mérkőzései alkalmából. Az első ütközetet a Tisza-partiakkal vívták a hazaiak, és egy szettet kivéve nagyon szoros szettek születtek. A végjátékokban a szolnokiak koncentráltak jobban, így ők örülhettek a győzelemnek. A második találkozón a fővárosiak ellen volt a csabaiaknak javításra lehetőségük, és sikerült is élniük vele, így megszületett az idei első győzelem.

Eredmények:
BRSE Fehér–Szolnoki Sportcentrum 1:3 (-23, 15, -21, -21)
Kispest SE A–BRSE Fehér 1:3 (-20, -8, 17, -11)  

BRSE Fehér: Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Az első mérkőzésen az elején történt rengeteg nyitásrontás megbosszulta önmagát, illetve a végjátékban előforduló sok hiba is eldöntötte a szettek sorsát. A második etapban egy jól mezőnyőző Kispestet győztünk le, viszonylag stabil alapjátékot hozva.”