Ismét győzött NB I-es csapatunk!

Az előző hétvégén folytatódtak az utánpótlás-bajnokságok, ezúttal az U17-eseké és az U13-asoké volt a főszerep, no meg NB I-es csapatunké, amely újabb három ponttal gazdagodott.

🟦 NB I

A visszavágás reményében utazott a fővárosba vasárnap NB I-es csapatunk. A fiatalok ősszel öt szettben kaptak ki a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, így azzal a céllal utaztak a fővárosba, hogy revansot vegyenek a Kispest gárdáján. Ez egyetlen szett megingásától eltekintve nagyszerűen sikerült Nagy Attila tanítványainak, akik csak a második játszmát veszítették el,  de a mérkőzés egészét tekintve stabilabban és erőteljesebben röplabdáztak fővárosi ellenfelüknél, így megérdemelten hozták el a három pontot.

NB I alapszakasz 14.forduló:
Kispest SE–Békéscsabai Röplabda SE 1:3 (-21, 20, -17, -18)
Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 117 néző. V.: Varga A., Gyulai.

Kispest: Törköly 2, Gyűrűs 7, Molnár 10, Lisztes 14, Aleksikj 4, Bakai 6. Csere: Horváth F., Karkusz (liberó), Rózsa 2, Béni 1, Pedranzini, Kőszegi 3, Gintli, Rácz 4. Vezetőedző: Takács Gergely.

BRSE: Gergácz 13, Mikus 8, Fekete G. 21, Gajdács 15, Korcsok 10, Fekete R. 2. Csere: Erdei, Nánási (liberó), Budai 1, Szatmári, László, Eged. Vezetőedző: Nagy Attila.

Nagy Attila:

„Talán ma az egyetlen pozitívum az volt, hogy nyertünk. Rengeteg hibával játszott egy-két kulcsemberünk, és ez majdnem ismét megbosszulta magát.”

🟦 U17 I. osztály

Vasárnap Újpesten szerepelt a BRSE U17-es csapata, ahol a házigazda mellett a Szent Benedek Röplabda Akadémiával csapott össze.

Eredmények:
SZBRA–BRSE 3:2 (16, -19, -15, 18, 8)
BRSE–UTE 0:3 (-22, -12, -16)

BRSE: Tóth Szonja, Nagy Panka, Samu Lili,  Fekete Boglárka, Bánfi Panna Petra, Kocsondi Sára, Széll Luca Ágota, Szalay Szonja, Szikora-Pribojszki Petra, Liker Boglárka, Gulyás Bernadett, Csatári Zsanna, Matuska Orsolya. Edző: Tompa Brigitta, Hetey Tamás.

Tompa Brigitta:

„A balatonfüredi csapat ellen sajnos a sorozatos nyitásfogadási hibák miatt nem sikerült nyernünk. Ezt követően nem tudtunk átlendülni a vereségen, az Újpest ellen nem sikerült felvenni a versenyt, így csupán csak egy ponttal gyarapodtunk.”

🟦 U17 III. osztály

Vasárnap ismét hazai pályán játszhattuk a soron következő fordulónkat. Először a Debrecennel mérkőztünk meg, végül egy hosszú, kétórás meccset küzdöttünk végig. A lányok a találkozó elejétől a végéig jó hangulatban és fegyelmezetten játszottak, apróbb hibákon múltak csak a szettek.

A második mérkőzést az egri csapattal vívtuk. Az első szettben rengeteg ki nem kényszerített hibával játszottunk, de a másodiktól sikerült minimalizálni ezeket a hibákat és onnantól végig mi irányítottuk az eseményeket, és viszonylag könnyedén tudtunk nyerni.

Eredmények:
BRSE Kék–DEAC 2:3 (-19, 23, -5, 22, -11)
BRSE Kék–EVSI-B 3:1 (-23, 15, 18, 20)

BRSE: Nedró Luca, Szikora Rebeka, Botyánszki Jázmin Boglárka, Laczó Fruzsina Mira, Vozár Tünde, Eitel Dorka, Eitel Zsófi Lili, Szabó Kitti, Szabó Kinga, Szász Lívia, Tóth-Veress Gréta. Edző: Stefanovics Krisztián.

Stefanovics Krisztián:

„Jó volt látni, hogy az elmúlt időszakban gyakorolt technikai és taktikai elemeket tudták alkalmazni a lányok és emellett jó hangulatban is játszottunk. Bízom benne, hogy legközelebb is legalább ilyen jól fogunk játszani.”

🟦 U13 

Szombaton a fővárosba utazott a BRSE U13-as csapata az I. osztály második fordulójának versenyére. Az első mérkőzést a Kaposvár csapata ellen kezdték a csabaiak. Az elején jó nyitásokkal és szép befejezésekkel 2:0-ra vezettek a viharsarkiak, de a későbbiekben egalizált a somogyi ellenfél. A mindent eldöntő utolsó felvonásban nagy adok-kapok harc alakult ki, amit végül a BRSE bírt jobban. A második mérkőzést a házigazda és listavezető Vasas ellen játszotta a Békéscsaba, itt egy szoros szettet tudott játszani a vendég csapat, a többi játszmákban a fővárosi csapat dominált.

Eredmények:
KASI U13 sárga–BRSE Fehér 2:3 (16, 14, -13, -17, 12)
BRSE Fehér–Vasas SC U13 Piros 0:3 (-13, -22, -12)

BRSE Fehér: Bohus Réka, Bócsik Lili, Botyánszki Boróka, Fogarasi Zsófi, Litauszki Anita, Potocska Bianka, Reisz Hédi, Szabó Adrienn, Szarvas Kitti, Szikora Réka, Varga Szonja. Edző: Németh Ferenc, Tompa Brigitta.

Németh Ferenc: 

„Az első mérkőzésen az első két szettben a jó nyitásainknak és az agresszív játékunknak köszönhetően tudtuk érvényesíteni az akaratunkat, a harmadik és negyedik részben ugyanez történt, csak fordítva. Az ötödik szettben végig tudtuk tartani a minimális előnyünket, amit a játszma elején sikerült megszereznünk és fontos győzelemmel gazdagodtunk. A második találkozón papírforma született, ennek ellenére a játékosok végig harcoltak és mindenkinek tudtam játékidőt biztosítani.”