Győzelemmel a kupadöntőért!

Szerda este hazai pályán érhetjük el az egyik célunkat, azaz bejuthatunk a Magyar Kupa döntőjébe. Bizakodásra adhat okot, hogy előnyből várjuk a Fatum-Nyíregyháza elleni visszavágót, hiszen az első meccsen 3:1-re győztünk idegenben, ugyanakkor mindenki tudja, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű menet.

Egy oda-visszavágós párharcban ha az egyik csapat idegenben 3:0-ra vagy 3:1-re megnyeri az első meccset, az az egyik legveszélyesebb szituáció a második találkozóra nézve. Kétélű kard, mert persze, lehet örülni a kedvező helyzetnek és annak, hogy két nyert szett is elég lehet a továbbjutáshoz, ugyanakkor ettől el is lehet kényelmesedni, ráadásul az ellenfél vesztenivaló nélkül, felszabadultan játszhat. Sőt, adjuk még hozzá a képlethez a tétet, ami nem más, mint a Magyar Kupa döntője, és máris láthatjuk, hogy a szerdai visszavágó messze nem lesz egyszerű. Erre hívta fel a figyelmet Tóth Gábor is:

„Az a prioritás, hogy ne két szettben gondolkozzunk. A helyes hozzáállás az, hogy ezt a mérkőzést meg kell nyerni, különben nem lesz ugyanaz a fókusz. Az elejétől kezdve agresszívan kell fellépnünk, nekünk kell tenni és nem azt várni, hogy az ellenfél veszítsen egy-két szettet vagy a mérkőzést. Ezeket nekünk kell megnyerni, szerintem ez a helyes sportolói attitűd és én is ezt képviselem.” 

A vezetőedző hozzátette, hogy már csak azért sem lehet hátradőlni, mert a Nyíregyháza egy olyan csapat, amely mindig harcol, ezt láthattuk a MÁV Előre elleni utolsó bajnokin is, és mi is megtapasztalhattuk az első fordulóban. Most is ugyanannyira veszélyesek, úgyhogy ez továbbra is egy nyílt párharc Tóth Gábor szerint, és bár megtették idegenben azt, amit meg kellett, de ugyanez kell itthon is, mert a Fatum nem fogja feladni egy pillanatig sem, a továbbjutásért jönnek Békéscsabára.

Helyenként remek teljesítményt mutattunk Nyíregyházán, amiből lehet önbizalmat meríteni, fontos kérdés, hogy a hátrányban lévő ellenfél ilyenkor hogyan tud reagálni, mivel tud meglepetést okozni a visszavágón.

„Játékban nem hiszem, hogy sokat lehet újítani, azzal tudunk játszani, hogy mást terhelünk szervával, vagy megakadályozunk azzal pár dolgot, de nagy dolgokra nem igazán van lehetőség. Ebben az időszakban már kialakult játékoskeretek vannak, azt tudjuk persze, hogy a Nyíregyházának Lászlop Alexandra sajnálatos sérülése miatt van egy medical joker lehetősége, de egy új játékos beépítése sem a legegyszerűbb feladat. Mi nem is lamentálhatunk ezen, nem ez a lényeg, hanem az, hogy mi miként tudunk fókuszáltak és támadásban agresszívak maradni, valamint az egyébként jól működő blokkvédekezést még egy kicsit jobbá tenni”

– mondta vezetőedzőnk.

Bízunk abban, hogy a játékosok is átérzik ezt, és mindenki szeretné megünnepelni hazai pályán a döntőbe jutást! Kezdés 18:00-kor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban, a találkozót dr. Árpás Krisztina és Tillmann Gyula vezeti. Jegyek még kaphatók EZEN A LINKEN!

A másik ágon szintén szerdán rendezik a második találkozót, az elsőt a Vasas 3:0-ra megnyerte Kaposváron.