„Nem azért kell menni, hogy ne kapjunk ki, hanem azért, hogy nyerjünk!”

Az UTE 3:0-s legyőzésével vasárnap karnyújtásnyira kerültünk a továbbjutástól az Extraligában, de a párharc második találkozója óvatosságra int, mert annál jobb teljesítmény kell szerdán ahhoz, hogy bemasírozzunk a legjobb négybe.

Három hazai három-null. Ezzel a rövid alliterációval akár el is lehetne elintézni az UTE elleni negyeddöntőnk eddigi krónikáját, de ez nem árulná a teljes történetet. Először a hosszú sorozatainkra alapozva nyertünk itthon, aztán Újpesten az első szett elrontott hajráját később sem tudtuk kiheverni, a harmadik találkozón viszont mindig mi kerekedtünk felül a kritikus helyzetekben. A legfontosabb viszont az volt vasárnap, hogy megfelelő attitűddel léptünk pályára:

„Ez volt a helyes hozzáállás, végig agresszívan léptünk fel és nagy szívvel küzdöttünk, ami bennünk van és képesek vagyunk rá, a kérdés, hogyan tudjuk ezt állandósítani. Több szempontból is hatalmas jelentőséggel bír a szerdai találkozó, de világos, hogy mi az út és mi vezet eredményre, ezt muszáj folytatni”

– elemezte a történteket Tóth Gábor.

A hétvégén MEVZA négyes döntő is vár ránk Mariborban, de azzal csak csütörtöktől foglalkozhatunk, hiszen szerdán Újpesten van jelenésünk. Az biztos, hogy a meccshiányra nem panaszkodhatunk majd Szlovéniában, de vajon ez mennyire pozitív?

„Nem szerencsés a végletekig kiélezni a dolgot, ha csak magát a szakmát nézem és ez a párharc lezárul szerdán, akkor teljesen jó, de még nincs vége, szóval ez a kérdés csak akkor dől el. Helyette lett volna idő regenerálódni és mondjuk kicsit többet dolgozni a konditeremben, ám ez még a kezelhető kategória”

 – adta meg a választ vezetőedzőnk, aki arra is kitért, mi lehet a szerdai csata kulcsa.

„Mindenkinek a saját feladatára kell koncentrálnia. Sokszor estünk abba a hibába, hogy segíteni akarták egymást a lányok, ami alapvetően jó lenne, de emiatt nem tudták elvégezni a saját dolgukat. A lényeg, hogy nem azért kell mennünk, hogy ne kapjunk ki, hanem azért, hogy nyerjünk. Necces szituációk mindig lesznek, és az Újpest egyrészt minden szalmaszálba bele fog kapaszkodni, másrészt mindig jó atmoszféra uralkodik a csarnokukban, harmadrészt nincs veszítenivalójuk. Ez veszélyes tud lenni, de ezzel együtt is a saját kezünkben van a sorsunk”

– mondta a szakvezető, hozzátéve, hogy ha nem szeretnénk mindent kockára tenni, akár a szezon további részét is, akkor meg kell tenni mindent, hogy lezárjuk a párharcot, és ehhez hatalmas erőfeszítést kell kifejtenünk, fejben és lélekben is.

„Nemcsak az UTE-t, hanem magunkat is le kell győznünk, ami talán a legnehezebb feladat ebben az idényben”

– fogalmazott Tóth Gábor.

Kezdés 19:00-kor az UTE Röplabda Csarnokban, a találkozót Jámbor Tamás és Szarka János vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti.