„A lányok kimondták, hogy a döntő a cél!” – kezdődik a KNRC elleni elődöntő

Több mint egy hét elteltével lép pályára ismét a Swietelsky-Békéscsaba, hiszen vasárnap kezdődik a KNRC elleni Extraliga-elődöntő. Innentől erre az egy kiírásra kell koncentrálnunk, és szükségünk is lesz minden erőnkre, mert a kaposváriak többször is bizonyították a szezon során, hogy mennyire erősek, ráadásul övék a pályaelőny is.

Nem először fordul elő az utóbbi időben, hogy valamilyen sorozat elődöntőjében találkozunk a Kaposvárral. Egy évvel ezelőtt a Magyar Kupában, 2022-ben és 2021-ben pedig az Extraligában csaptunk velük össze a legjobb négy között, hogy csak a nagyon közeli múltat említsük, de abban biztosak lehetünk, hogy a mostani párharc teljesen más lesz, mint az eddigiek.

A legfontosabb különbség, hogy ezúttal a somogyiakat illeti meg a pályaelőny, ugyanis az alapszakaszban ők kerültek ki győztesen a 2-3-4. helyért zajló tülekedésből és így a második pozícióban végeztek. Az első körben 3–0-val búcsúztatták a Szent Benedek Röplabda Akadémiát, de a párharc szorosabb volt annál, mint amit az eredmény sugall:

„A Balatonfüreddel birkózott a Kaposvár, ugyan három meccsből meglett nekik, de ebből kétszer is voltak azért problémáik. Az, hogy mi karácsony előtt simán kikaptunk tőlük otthon, nagyrészt a mi hibánk volt, de ezzel együtt is stabilan játszott a KNRC. Úgy érzem, hogy bizonyos helyzetekben kiszámítható a játékuk, ám ez nem jelent semmit, maximum annyit, hogy van mire alapoznunk ellenük a játékunkat”

– utalt Tóth Gábor arra a decemberi meccsre, amit 3:0-ra nyert meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban a KNRC. Ezzel egyébként visszavágott ellenfelünk az őszi összecsapásért, amit viszont mi hoztunk három szettben, azaz az előjelek és a teljes alapszakasz alapján nagyon nehéz lenne papírformáról beszélni. A célok világosak mindkét oldalon, és ezek bizony ütik egymást.

„Leültünk a csapattal, a lányok pedig kimondták, hogy egyértelmű cél a döntőbe jutás. Ezt ők tűzték ki maguk elé és egybevág a klub törekvéseivel, de nem a stáb vagy a vezetés „erőltette” rájuk. Közös a gondolkodás ebből a szempontból is”

– mondta vezetőedzőnk, hozzátéve, hogy ez a kaposváriak számára is egy olyan lehetőség, amire az elmúlt időszakban nem volt példa, és ez óriási motivációt, komoly fegyvertényt jelenthet nekik. Biztos, hogy kiválóan fel fognak készülni, de a mi csapatunk azért megy, hogy elvegye a pályaelőnyt és erre tudjon építeni a folytatásban.

„Egyik csapatnak sem lesz egy fáklyás menet, véres küzdelemre számítok, és itt, a szezon végén már csak az számít, hogy ki mennyire fókuszált és mennyire áll készen az ilyen mentális terhelésre. Bízom a csapatban és azt gondolom, ezt meg fogjuk tudni oldani, tudom, hogy a lányoknak is borzasztóan fontos a bajnoki döntőbe jutás. De erre nem szabad rágörcsölni, mert úgy nem lehet sikert elérni”

– árulta el Tóth Gábor.

Kezdés 16:00-kor a Kaposvár Arénában, a találkozót Tillmann Gyula és dr. Árpás Krisztina vezeti, a Hunvolley TV pedig élőben közvetíti. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.