Vegyes hétvége utánpótlásban

A tavasz harmadik hétvégéje is zsúfolt utánpótlás-programot hozott, hiszen az U20-asok, az U15-ösök és az U11-esek mellett NB I-es csapatunk is pályára lépett, ráadásul a héten kétszer is.

🟦 NB I

Szerdán egy elhalasztott mérkőzés lejátszásával kezdődött NB I-es fiókcsapatunk heti programja. A Gödöllő ellen ezúttal szettgyőzelemre futotta csak, mert az első játszmában 22:19-es vezetés sem volt elég a csabai fiataloknak, így a Gödöllő azt nyerve komoly lendületet kapott. Kozmetikázni a harmadik szett megnyerésével sikerült, de ezzel el is fogyott az erő, így a csapat pont nélkül maradt.

NB I alapszakasz, 17. forduló:
Gödöllői RC–Békéscsabai Röplabda SE 3:1 (22, 16, -17, 18)

Vasárnap Szegeden folytatta szereplését csapatunk, ahol a házigazdák igyekeztek visszavágni a Csabán elszenvedett vereségért, sikerrel. Az első két szettet nyerték a csabai fiatalok, a harmadik elején már 8:5-re is vezettek, amikor érthetetlenül megtorpantak, a hazaiak köszönték szépen, és fordítottak, majd azzal a lendülettel a meccset is megnyerték, mert a nehéz pillanatokban rendre jobb döntéseket hoztak, így nyerték az ötszettes drámát.

NB I alapszakasz, 18. forduló:
Szegedi RSE–Békéscsabai Röplabda SE 3:2 (-19, -18, 17, 20, 9)

Nagy Attila: 

„Mindkét meccsen reális esély mutatkozott a győzelemre, vereségeink egyértelműen saját magunknak köszönhetőek. Sajnos többen nyomás alatt megroppantak, teljesítményük látványosan zuhant, ahogy fokozódott a tét. Voltak hiányzóink, vannak, akik cserben hagyták a csapatot, de minden nehezítő körülményt fel kell tudni dolgozni annak, aki élsportoló akar lenni.”

🟦 U20

Tovább folytatódott az U20-as bajnokság középszakasza, ahol a házigazda MTK és a Balatonfüred csapataival mérhették össze erejüket a csabai lányok. 

A nap mérlege egy győzelem és egy vereség lett: a Balatonfüred elleni mérkőzés maratoni játékot hozott, aminek a végén a viharsarkiak örülhettek, a hazai csapat pedig magabiztos győzelemmel múlta felül a mieinket.

Eredmények:
BRSE–SZBRA I. 3:2 (21, -24, -18, 21, 12)
BRSE–MTK Budapest 0:3 (-13, -19, -14)

BRSE: Hermeczi Bernadett, Gulyás Bernadett, Gergácz Olga, Szalay Szonja, Matuska Orsolya, Arányi Alexandra, Szécsi Panna, Frisnyicz Karina, Mészáros Petra, Eged Karolina, Nemes Renáta, Liker Boglárka, Csatári Zsanna. Edző: Csányi Roland.

Csányi Roland:

„A vártnál jobban akadozott a játékunk, ami a nap folyamán mindkét mérkőzésen rettentően megnehezítette a dolgunkat. Nem elvéve az ellenfél érdemét, de bőven a valós tudása alatt teljesített a csapatunk. Mégis volt pozitívuma a napnak, a Balatonfüred ellen tudtunk fordítani, volt tartása a lányoknak, ezt jó volt látni.”

🟦 U15 Fehér

Vasárnap hazai környezetben, a Békéscsabai Röplabda Akadémián lépett pályájára a BRSE U15 Fehér csapata a dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság Középszakasz I. osztályú küzdelmeinek középszakasz 5. tornáján, ahol első mérkőzésünket a Delta RSE csapatával játszottuk.
A mérkőzést sikerült jó mentalitással és nagyon lelkesen kezdeni, a harmadik szettől azonban a Delta csapata is nagyon szépen felvette a játék ritmusát és innentől már egy eléggé küzdelmes meccs alakult ki. Az ötödik szettre ismét megrázta magát a csapat és csakúgy, mint 2 héttel ezelőtt a Gödöllő ellen, ismét sikerült az utolsó szettet győztesen lezárni.
A második mérkőzésen a Vasas ellen felszabadult, de határozott játékot kértem a lányoktól, ami az első szettben majdnem egy győzelmet is hozott. Az első szett elvesztése után viszont már a Vasas minden játékelemben fölénk emelkedett, így egy győzelemmel és egy vereséggel zártuk ezt a fordulót.

Eredmények:
BRSE U15 Fehér–Delta RSE 3:2 (17, 20, -12, -19, 10)
Vasas SC Piros–BRSE U15 Fehér 3:0 (23, 12, 10)

BRSE Fehér: Mészáros Nóra, Kovács Alexandra, Pap Dóra, Puskás Dóra, Szabó Zsófia, Ladányi Aida Anna, Huszár Kamilla, Nagy Noémi, Gradinariu Médea, Zsilinszki Klaudia. Edző:Takács Doroti.

Takács Doroti: 

„Sajnálom, hogy ismét 2:0-s vezetést követően nem sikerült befejezni a Delta elleni mérkőzést, megnehezítve a saját helyzetünket. Az 5. szettre visszatértek a hatékony támadásaink,  így sikerült győztesen elhagyni a pályát. A Vasas ellen végig küzdve próbáltuk tartani a lépést, ez egyedül az első szettre volt elég, utána már minden játékelemben jobbnak bizonyult az ellenfél.”

🟦 U15 Kék

Hétvégén Nyíregyházára utazott a BRSE Kék, hogy izgalmas két mérkőzésen méresse meg magát a tabellán közvetlenül előtte (UTE, 2. hely) és mögötte (Nyíregyháza, 4. hely) álló együttesekkel.

Az első találkozón a lila-fehérek ellen két szettben kifejezetten jól és összeszedetten játszott a BRSE, azonban a találkozót a rutinosabb újpestiek nyerték, megérdemelten. A nap második meccsén a házigazdák ellen három szettben sikerült győzni, így a csapat megerősítette a 3. helyét a tabellán.

Eredmények:
BRSE Kék–UTE 1:3 (27, -19, -16, -12)
BRSE Kék–Nyíregyháza 3:0 (20, 18, 18)

BRSE Kék: Albrecht Jázmin, Baiczer Niké, Bencsik Rebeka, Béres Dóra, Borbola Olívia, Csicsely Ágnes, Gólya Enikő, Ilonka-Kalla Sára, Faragó Anna, Kincses Zsaklin, Matvon Anna, Szabolcsi Szilvia, Szkaliczki Nóra. Vezetőedző: Nagy Attila, edző: Németh Ferenc.

Nagy Attila: 

„Az első meccsen két szettig jól bírtuk tartani az UTE-t, utána viszont kijött a két csapat közti életkorbeli különbség, ennek ellenére jó meccs volt és jól harcoltunk. A második találkozón nagyon fontos győzelmet arattunk, szép és határozott játékkal.”

🟦 U11

Vasárnap a kecskeméti Katona József Gimnázium Dunszt Ferenc tornacsarnokában lépett pályára a BRSE U11 Fehér, Kék és Pink csapata az U11 Országos Szupermini Bajnokság Haladó korosztályának 4. tornáján. Mindhárom csapat a tudásának megfelelően és határozottan játszott ellenfeleivel szemben, és ami külön kiemelendő, hogy a fiú csapatok elleni mérkőzéseken is irányítani tudtak a lányok.

BRSE Fehér: Latorcai Regina, Misik Lilien, Barta Aisa, Pap Ágnes, Lipták Lara.

BRSE Kék: Szél Petra Dorka, Kovács Boglárka, Sáfár Hanna Száva, Havasi Emma, Török Petra.

BRSE Pink: Albrecht Izabella, Tóth Adél, Molnár Viktória Anna, Ijjas Bianka, Széll Hajna Réka, Ottlakán Mira.

Edző: Toma Sándor, Stefanovics Krisztián.

Toma Sándor: 

„Gratulálok a lányoknak a mai naphoz! Tudásuknak megfelelően, szépen játszottak a nap folyamán!”